Hlavní obsah

MS v hokeji 2009 nabízí boje o medaile

Závěrečný den mistrovství světa ve Švýcarsku dnes fanouškům nabídne poslední dvě utkání, ve kterých na sebe nejprve od 16 hodin boji narazí v boji o bronzovou medaili týmy USA a Švédska a v boji o titul poté od 20:30 v repríze loňského finále Kanada a Rusko.

Článek

Podaří se Američanům odveta za porážku ve skupině?

Souboj Švédska a USA mohli diváci letošního mistrovství světa navštívit již v základní skupině. V gólové přestřelce zvítězili brankou Huselia ve druhé minutě prodloužení hráči Tre Kronor 6:5. Nyní se oba týmy nacházejí v odlišné situaci. V pátek shodně nezvládly svá semifinálová utkání. Hráči se třemi korunkami na hrudi vcelku snadno podlehli Kanadě 1:3, oproti tomu tým USA vzdoroval ruským bohatýrům až do 59. minuty, ve které mu postup do finále sebral hráč Ufy Alexander Radulov.

Utkání zároveň nabídne souboj týmů, které nezískaly medaili z mistrovství světa nejméně tři roky. V roce 2006 si Švédové odvezli z Rigy po vítězství nad českou reprezentací zlaté medaile, hráči USA čekají na cenný kov ještě o dva roky déle. Ten poslední, bronzový, si odvezli z pražského šampionátu v roce 2004. Utkání o bronz začíná v 16 hodin a sledovat ho můžete v přímém přenosu na ČT2.

Na vítězství Švédska si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru USA vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,60. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,20.

Vyjde Kanaďanům odveta za loňské finále?

Finálové utkání dvou největších favoritů na zlato nabídne reprízu loňského finále, ve němž předvedli Rusové velký obrat a v prodloužení zasadili brankou Kovalčuka domácím Kanaďanům drtivý úder. Ruská sborná na turnaji jako jediný tým dosud neztratila ani bod, Kanaďané nezvládli pouze utkání s Finskem, ve kterém podlehli 3:4 na nájezdy.

Večerní zápas bude nejen soubojem dvou lídrů kanadského bodování Martina St. Louise, který má na svém kontě 15 bodů (4+11), a Ilji Kovalčuka, který nasbíral ve stejném počtu osmi utkání pouze o bod méně (5+9), ale také bitvou dvou týmů s nejlepšími přesilovkami na turnaji. Kanaďané vstřelili v početní převaze již devatenáct branek a díky tomu si drží úspěšnost 43,18%, tým Ruska skóroval ve stejné herní situaci dvanáctkrát a jeho úspěšnost se zastavila na 27,91%.

Podaří se jednomu z týmů svou bilanci ještě vylepšit? Získá cenu pro nejlepšího hráče kanadského bodování St. Louis nebo Kovalčuk? Odpovědi na tyto otázky budeme znát po skončení utkání, které začíná v přímém přenosu na ČT2 ve 20:30.

Na vítězství Kanady si můžete vsadit v kursu 2,20, na výhru Ruska vypsali bookmakeři kurs 2,45. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,00.

Reklama