Hlavní obsah

Oslaví Uhrin návrat do Mladé Boleslavi vítězstvím v Ostravě?

Měl to být souboj kandidátů na titul, místo toho pondělní dohrávka 27. kola Gambrinus ligy mezi Ostravou a Mladé Boleslaví budou duelem trápících se týmů. Debakl Středočechů s Libercem odskákal propuštěním trenér Hapal, Ostrava odvolala trenéra Večeřu jen o pár dní dříve.

Článek

Ostrava se naposledy představila na Spartě, kde přes matný výkon dlouho držela bezbrankovou remízu. O vítězství Pražanů rozhodl až gól mladíka Václava Kadlece ze závěru utkání. Předtím Baník prohrál s posledním Zlínem a na Bohemians Praha.

Mladá Boleslav sice doma proti Liberci vedla, pak ale dvěma góly otočil skóre Nezmar a Severočeši vyhráli vysoko 4:1. Debakl přinesl odvolání trenéra Hapala, jehož nahradil bývalý kouč Boleslavi Dušan Uhrin mladší. O kolo dřív Středočeši sahali po vítězství v Edenu, mistrovská Slavia dokázala vyrovnat na 3:3.

Podzimní vzájemný zápas vyhrála v listopadu Ostrava 2:0, góly vstřelili Mičola a Otepka z penalty. Dvě minuty před koncem byl vyloučený hostující Lička. Tehdejší šlágr 13. kola GL znamenal, že Baník svého soupeře přeskočil na druhém místě.

Ostrava už nemůže na jaře počítat s útočníkem Střihavkou, který musel ukončit sezónu pro bolavá třísla. Bolesti kolena má stále stoper Bolf, jehož nasazení je nejisté. „K tomu se ještě necítí fit ani Honza Zawada. Prošel lékařskými vyšetřeními, čeká se ještě na výsledky doplňujících vyšetření. Snad to není nic vážného, jen prodělává nějaké virové onemocnění,“ dodal na klubových stránkách trenér Verner Lička.

Hosté nemohou nasadit obránce Janíčka, který pyká za osm žlutých karet. V loňské sezóně vzájemné utkání v Ostravě skončilo divokou remízou 3:3.

Na vítězství Ostravy si můžete vsadit v kursu 2,45, na výhru Mladé Boleslavi vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,70. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama