Hlavní obsah

Česká jednadvacítka na půdě San Marina!

Dnes večer zahájí česká jedenadvacítka kvalifikaci o mistrovství Evropy 2011. V Serravalle vyběhne na trávník proti outsiderovi skupiny, týmu ze San Marina. Tým vedený trenérem Jakubem Dovalilem si sehrál v pondělí večer modelový zápas a nyní již vše směřuje ke kvalifikačnímu duelu.

Článek

Hráči i realizační tým si před zápasem pochvalovali terén, ze kterého měli původně velké obavy. „Trávník je dobrý. Čekali jsme něco trošku horšího. Dívali jsme se na video, když se tady hrálo někdy na podzim, a hřiště určitě vypadalo hůř než dneska. Je trochu tvrdé, ale v pohodě se na něm dá kombinovat,“ pochvaloval si travnatou plochu nový kapitán jedenadvacítky Bořek Dočkal. To samé tvrdil i asistent trenéra a někdejší vicemistr Evropy Jan Suchopárek. „Byli jsme příjemně překvapeni. To hřiště je ve velice dobrém stavu. Viděli jsme zápas, když tady hrálo Lotyšsko, a tehdy to hřiště bylo hodně rozbahněné a hrbolaté. To v úterý nehrozí,“ oddechl si.

Kádr se jeví zatím v pořádku, malé problémy měl akorát Tomáš Pekhart a Tomáš Hořava, ale oba by měli být připraveni naskočit do zápasu. Hráči si před zápasem lehce potrénovali a zkoušeli různá cvičení pro správné nabuzení. „Dnes jsme si jen tak lehce vyzkoušeli rozestavení hráčů, nějaké přihrávky a náznakově kombinace, které bychom zítra chtěli v tom zápase vidět. Trošku jsme kluky nabudili hrou a na závěr jsme si zkusili standardní situace,“ uvedl Suchopárek.

Česká trenérská dvojice Dovalil – Suchopárek má prý již jasno ohledně základní jedenáctky. „Sestavu máme s trenérem v hlavách, možná jedno místečko tam je ještě neurčené. Ale jinak je základní jedenáctka prakticky jasná a hráčům bude oznámena v úterý při dopoledním rozcvičení. Ať nastoupí kdokoliv, tak naším jednoznačným cílem je vyhrát,“ burcuje Jan Suchopárek.

Poud věříte, že jednadvacítka na půdě San Marina zvítězí, vsaďte si dvojku 1,05:1, vítězství domácího outsidera můžete trefit s kursem 18:1.

Reklama