Hlavní obsah

Tipérův tip: Berdych proti Bogdanovičovi!

V pondělí začal největší z největších tenisových turnajů na světě – Wimbledon! A již první zápasy přinesly některá překvapení. O jedno z nich se postaral Andreas Seppi, který hladce 3:0 vyřadil Jamese Blakea. Marcel Granollers-Pujol musel odehrát o set více, ale také přehrál favorizovaného Andrease Becka. V dnešní nabídce je také pár zápasů, kdy by mohl hůře postavený nebo vypsaný hráč „svého“ favorita přehrát.

Článek

Berdych-Bogdanovič (23.06.2009, 15:20)

Počet gamů 0–37: 1,80

Počet gamů 38 a víc: 1,80

Berdych-Bogdanovič 0:5 1,80 – 1,80

Já již od včerejšího dne koukám na zápas Tomáš Berdych (20. ATP) – Alex Bogdanovič (191.). Pochopitelně je Tomáš Berdych favoritem v tomto utkání, ale nezdá se mi, že by měl být zápas až tak jasný, jak by napovídaly vypsané kurzy 1,15 – 4,14! Oba hráče dělí sice 171 míst v žebříčku ATP, ale Bogdanovič není také žádný „nazdárek“ a navíc na travnatém povrchu v kariéře odehrál více zápasů než Berdych…

Tomáš Berdych je skvělý tenista, který je schopen zahrát míče srovnatelné s absolutní světovou špičkou. Vzápětí však přidá školáckou chybu, nad kterou by kroutil hlavou trenér juniora. Travnatý povrch má v oblibě, jeho bilance 23:9 je slušná.

Alex Bogdanovič nemá v oblibě antuku, naopak jakýkoliv rychlý povrch vyhledává. Na trávě odehrál 43 zápasů s téměř vyrovnanou bilancí 22:21. Má tedy s tímto povrchem dostatek zkušeností. Oba hráči dokázali dokonce již travnaté turnaje vyhrát. Berdych skvěle dotovaný turnaj v Halle (760 000 USD) v roce 2007 a Bogdanovič turnaj podstatně méně hodnotný – Nottingham v roce 2005.

Letos odehrál Berdych na trávě dva zápasy, v Halle porazil Jana Hernycha 6:4 a 7:5. V osmifinále podlehl domácímu Mischovi Zverevovi 6:3, 2:6 a 6:7. To Bogdanovič má v letošní sezóně na trávě odehráno již sedm zápasů s bilancí 4:3. Je však třeba říci, že nejvýše postaveným hráčem, kterého Bogdanovič porazil, byl Ivo Minář (77.) v Eastbourne. V osmifinále prohrál Bogdanovič naprosto vyrovnaný zápas s Dmitrijem Tursunovem (27.) – 7:6, 4:6 a 6:7.

Berdych letos odehrál skvělý antukový turnaj v Mnichově, který vyhrál a potvrdil tak snahu zlepšit v této sezoně hru na antuce. Překvapivě již v semifinále skončil na prostějovském challengeru, kde jej vyřadil Steve Darcis.

Je jasné, že velkým favoritem před zápasem je Tomáš Berdych. Je otázkou, zda jej dokáže Alex Bogdanovič přehrát, ale jasné je, že se Berdych dokáže porazit sám… Na posledním turnaji v německém Halle měl neuvěřitelné množství nevynucených chyb a rozhodně nehrál v pohodě. Pokud by s ním Bogdanovič udržel krok v úvodu zápasu, mohl by Berdycha „načít“ a ten by mohl znervóznět. Pak by byl zápas naprostou loterií a tomu zase neodpovídají vypsané kursy.

Vzhledem k riziku je pochopitelné, že sázka na takový zápas je s minimálním vkladem. Pokud si myslíte, že Bogdanovič zkomplikuje Berdychovi cestu do druhého kola, ale neporazí jej, je možné vsadit na počet gamů nebo v handicapu (+5 her). Ale pokud očekáváte jasnou výhru Berdycha, nic nebrání v tom vsadit v kursu 1,15 na českého hráče… Se sázkou na Bogdanoviče není nutné spěchat, neboť hodně sázkařů bude do svých akovek a kombi volit Berdycha a kurs by klesat neměl…

Reklama