Hlavní obsah

Olympiáda startuje, kolik medailí přivezou čeští sportovci?

Ve Vancouveru startuje zimní olympiáda a několik nadějí na zisk medaile mají i čeští sportovci. U Tipsportu si můžete vsadit, kolik cenných kovů naši reprezentanti přivezou. Největší šance se dávají rychlobruslařce Martině Sáblíkové a lyžaři Lukáši Bauerovi, kteří jsou před OH ve skvělé formě. Tradičně naděje si dělá hokejový tým. Překvapit mohou další.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaromír Jágr bude českým vlajkonošem při zahajovacím ceremoniálu OH.

Článek

V české nominaci je deset sportovců, kteří již medaili na olympiádě získali. Jediným vítězem je hokejista Jaromír Jágr, který bude vlajkonošem české výpravy. Hráč ruského Omsku tak nahradí Martinu Sáblíkovou. Jedna z aktuálních největších českých nadějí nesla zástavu na olympiádě v Turíně před čtyřmi roky.

Nejstarším českým sportovcem je bobista Ivo Danilevič, kterému bude v dubnu 40 let. Nejmladší je teprve sedmnáctiletá rychlobruslařka Karolína Erbanová. Mezi čtveřicí nejvyšší jsou podle očekávání tři hokejisté, kraluje jim se 197 centimetry Josef Vašíček. Naproti tomu snowboardistka Šárka Pančochová měří jen 156 cm.

Nejúspěšnější reprezentací se před čtyřmi lety stalo Německo, které si z Itálie odvezlo 29 cenných kovů (11-12-6). Druhé byly USA (9-9-7), třetí skončilo Rakousko (9-7-7). Češi získali jedno zlato (Kateřina Neumannová v běhu na lyžích na 30 km volně), dvě stříbra (Kateřina Neumannová v běhu na lyžích na 7,5 km klasicky + 7,5 km volně a Lukáš Bauer v běhu na lyžích na 15 km klasicky) a jeden bronz (tým ledních hokejistů).

Na to, že Češi nepřivezou žádnou medaili, si můžete vsadit v kursu 30. Na zisk 1-2 cenných kovů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 10. Na tři medaile si můžete vsadit v kursu 4, na 4 pak v kursu 3,6. Pokud očekáváte zisk 5 a více medailí, je k dispozici kurs 1,7.

Reklama