Hlavní obsah

Rozjetí Clippers míří do Toronta

Basketbalisté Los Angeles Clippers řádí jako na začátku sezony a porážejí jednoho soupeře za druhým. Přibrzdit se je dnes pokusí v Torontu domácí Raptors.

Článek

Basketbalisté Los Angeles Clippers řádí jako na začátku sezony a porážejí jednoho soupeře za druhým. Přibrzdit se je dnes pokusí v Torontu domácí Raptors.

Clippers vtrhli v listopadu do nové sezony jako uragán a vyhráli devět z dvanácti prvních zápasů. V polovině prosince ale přišel propad a tým z Los Angeles v ničem nepřipomínal dravý tým, který útočí na vítězství ve své divizi. Svou roli v tom určitě sehrálo zranění druhého nejlepšího střelce Coreyho Maggetta. O měsíc později ale městští rivalové Lakers znovu našli svoji formu; v posledních osmi zápasech prohráli jen v Miami, sedmkrát odešli jako vítězové.

Formu ale má kupodivu i kanadský tým. Raptors jako zástupci NBA před sezonou odehráli tradiční zápas s Maccabi Tel Aviv a jejich prohra 103-105 - teprve druhá porážka amerického týmu od roku 1987 - předznamenala, co bude následovat. V listopadu vyhrálo Toronto jediný zápas a začínalo to vypadat na naprostý debakl. Raptors se ale naučili i vyhrávat; dokladem toho jsou i nynější tři vítězné zápasy v řadě. Všechna tři utkání vyhrálo Toronto na své palubovce, kde postupně porazili Sacramento, Washington a Knicks.

Tahákem dnešního zápasu je podkošový souboj lídrů obou týmů, Eltona Branda a Chrise Boshe. Klíčem k úspěchu pro domácí je zastavit Branda, hráče minulého týdne v Západní konferenci. Podle bookmakerů ale dnes vítězná série Toronta skončí, proto vypsali na hosty kurs 1.55. Věříte Raptors, že si v Air Canada Centre poradí i s rozjetým soupeřem? Pak si vsaďte na domácí v kursu 2.50.

Reklama