Hlavní obsah

Domácí Egypt čeká bitva o finále

Jednoznačná podpora hlediště se dá očekávat v druhém z dnešních semifinálových zápasů na Africkém poháru národů. Proti Senegalu totiž v Káhiře nastoupí domácí Egypt.

Článek

Jednoznačná podpora hlediště se dá očekávat v druhém z dnešních semifinálových zápasů na Africkém poháru národů. Proti Senegalu totiž v Káhiře nastoupí domácí Egypt.

Senegal se ze základní skupiny, ve které dominovala Nigérie, dostal díky jediné výhře nad Zimbabwe. Ve čtvrtfinále měli těžkého soupeře, Guineu ale dokázali přestřílet a zvítězit 3:2. "Nebojíme se nikoho. Nejsme pod tlakem," řekl před dnešním zápasem kouč Senegalu Abdoulaye Sarr. "Na začátku turnaje jsme nehráli dobře. Teď ale uvidíte opravdový tým Senegalu. Nebude jednoduché hrát tu proti Egyptu, ale jestli podáme tak dobrý výkon jako v zápase s Guineou, můžeme je porazit," dodal kapitán mužstva Ferdinand Coly. Právě on a jeho spoluhráč El Hadži Diouf ale dělají Sarrovi starosti kvůli svým zdravotním problémům.

Domácí Egypt ztratil před svými diváky během turnaje jediný bod, když jen remizoval s Marokem. Ostatní zápasy vyhrál; ten čtvrtfinálový proti Kongu dokonce jednoznačně 4:1. Hvězdou utkání byl útočník Ahmed Hassa, který si připsal dva góly. Egyptští fanoušci doufají, že dnes bude v pořádku, měl totiž problémy s nataženými třísly.

Bookmakeři v důležitém zápase favorizují domácí, které vypsali v kursu 1.80. Pokud věříte prohlášení senegalského kapitána, že se jeho tým zlepšuje a dnes to dokáže i na hřišti, vsaďte si neprohru hostů s kursem 1.83 nebo dokonce jejich výhru za 4.30. A stejně jako po celý Africký pohár národů, i dnes můžete tipovat u Betandwin během zápasu live.

Reklama