Hlavní obsah

Fotbalový král Afriky: Egypt nebo Pobřeží slonoviny?

Bitva o nejlepší fotbalovou zemi černého kontinentu je ve finále. O titul na Africkém poháru národu se utká domácí Egypt s fotbalisty Pobřeží slonoviny.

Článek

Egyptský tým zasáhla v nejhorší možný moment špatná zpráva. Do dnešního finále půjde bez své největší hvězdy Mida, který byl vyřazen z národního týmu po hádce s trenérem Šehatou. Hráči Tottenhamu se nelíbilo, že ho kouč střídal v semifinále se Senegalem. "Mido není egyptský národní tým. Všechno, co se stalo v úterý, musíme hodit za hlavu a soustředit se na to, abychom vyhráli pohár pro svou zemi," prohlásil asistet trenéra Gharib.

Největší hvězda jejich dnešního soupeře, Didier Drogba, takové problémy nemá. Dovedl svůj tým k jisté medaili a byl to právě on, kdo rozhodl zápasy ve vyřazovacích bojích. Nejprve udržel nervy na uzdě při penaltovém rozstřelu ve čtvrtfinále proti Kamerunu a v dalším zápase s Nigérií vstřelil jediný gól zápasu. I dnes se k němu proto budou upínat naděje obyvatel Pobřeží slonoviny.

Oby týmy se už utkaly v základní skupině a vítězem byl domácí Egypt, který svého soupeře porazil 3:1. "Nemůžete porovnávat zápas v základní skupině s finále. To už jsme věděli, že postoupíme do čtvrtfinále. V pátek ale nemáme jinou možnost, než jít za vítězstvím," zlehčil předcházející výsledek útočník Pobřeží slonoviny Kalou. Pokud s ním souhlasíte a myslíte si, že jeho tým dnes není bez šance, můžete si ho vsadit s kursem 2.90. Favoritem jsou ale podle bookmakerů domácí, na které vypsali kurs 2.35. U Betandwin si kromě tipu na vítěze můžete vsadit na spoustu dalších příležitostí a samozřejmostí je možnost tipovat během zápasu live.

Reklama