Hlavní obsah

Souboj Old Firms je podle bookmakerů bez favorita

Tradiční souboj Celticu s Rangers je tahákem tohoto kola skotské Premier League. Bitvu o Glasgow svedou oba týmy letos už počtvrté.

Článek

Ve dvou z letošních zápasů se radoval Celtic. Vedoucí tým nejvyšší skotské ligy udeřil dvakrát během dvou listopadových týdnů; nejprve zvítězili 2:0 v poháru a o deset dní později v lize ještě gól přidali a vyhráli 3:0. Celtic tak oplatil svému městskému rivalovi porážku 1:3, kterou s ním utrpěli na konci srpna v Ibrox Parku. Dnes Celtic znovu nastoupí s Royem Keanem v záloze, do sestavy by se měl vrátit také střelec Hartson.

Rangers si asi nedělají naději, že by mohli dohnat svého dnešního soupeře. Pokud dnes ale zvítězí, přiblíží se na pět bodů druhému týmu tabulky, Hearts, který včera překvapivě prohrál s Aberdeenem. Právě s nimi Rangers před týdnem prohráli, čímž se přerušila jejich dlouhá série zápasů bez porážky, která začala v prosinci. Dnes se Rangers budou muset obejít bez obránců Bernarda a Rodrigueze, do sestavy se ale vrátí Sotirios Kyrgiakos.

Ať už vsadíte cokoliv, budete mít určitě slušný kurs. Podle bookmakerů tento zápas totiž nemá favorita, proto je výhra obou týmů v kursu 2.50. Pokud věříte, že se Celtic s Rangers poprvé v sezoně rozejdou smírně, kurs na remízu je 3.20.

Reklama