Hlavní obsah

Hokejový turnaj mužů uvidí večer duel dvou favoritů

, 15. února 2006

V Turíně začne hokejový olympijský turnaj kvapíkovým tempem. Odehraje se šest zápasů, ve kterých se podle papírových předpokladů ve většině případů utkají favorité turnaje s outsidery. Jedna výjimka se ale v dnešním programu najde. Bude jí slovanský duel.

Foto: www.detnews.com

Pavel Dacjuk v ruském dresu.

Článek

Rusko stihlo v dějišti her dva tréninky pod vedením trenéra, který stál před čtyřmi roky na střídačce Běloruska v nezapomenutelném čtvrtfinále. Krikunov pro pohodu v týmu velmi rychle rozhodl všechny důležité věci. Kapitánem bude Kovaljov, který startoval na zimních olympijských hrách již před čtrnácti lety. Do branky by se měl postavit Nabokov.

Slovensko si naopak z hlediska rozhodujícíh pravomocí zahrává s ohněm. Trenér F. Hossa a generální manažer P. Šťastný se dostali do nepředvídaného sporu, když druhý jmenovaný určil o své vůli kapitána týmu a jeho asistenty. Hráči se shodli, že se nesmí nechat danou situací ovlivnit a kapitánem zůstal i po jejich debatě Demitra. Včerejší trénink neabsolvoval Gáborík, ale trenér v jeho dnešní start stále doufá. V akci byli včera všichni tři brankáři.

Bookmakeři BetAndWin dávají v zápase větší šance Rusku. Vypsali na něj kurs 1,9, ačkoli třeba na světovém šampionátu již v pěti zápasech v řadě svého dnešního soupeře neporazilo. Slovensko postavili do role outsidera s kursem 3,1. Loňský vzájemný duel na mistrovství světa skončil smírně 3:3. I dnes si lze vsadit na to, že v zápase padne alespoň 6 branek a to v kursu 2,1.

Reklama