Hlavní obsah

Minnesota i Seattle se chtějí zvednout

Dva týmy s velkými problémy se utkají v Minneapolis. Domácí Timberwolves dokázali zvítězit v únoru jen jednou, což dnes budou chtít napravit. Soupeřem jim bude Seattle, který na tom není o moc lépe.

Článek

Minnesota je celou sezonu jen stínem týmu, který před pár lety patřil k nejlepším v NBA. Před sezonou odešli Cassell a Sprewell a vedení klubu doufalo, že se kolem Kevina Garnetta utvoří znovu vítězný tým. Minnesotě se ale nedařilo, proto došlo k výměně s Bostonem; trade se dotknul sedmi hráčů, z nichž nejdůležitější jsou Ricky Davis, který posílil Minnesotu, a Wally Szczerbiak, který odešel k Celtics. Ani to ale Timberwolves nepomohlo, naopak. Z posledních osmi zápasů jich sedm prohráli, před svými diváky dokonce odešli poraženi čtyřikrát v řadě. Naposledy předevčírem, kdy nestačili na slabé Toronto.

Nedaří se ale ani hostům. Od svého vítězství proti Golden State na začátku února odehráli sedm zápasů a vyhráli jen jednou, když porazili doma Atlantu 99:91. Jedinou dobrou zprávou je pro ně návrat Rasharda Lewise do sestavy. Jeden z klíčových hráčů se zranil v zápase s Atlantou, chyběl ale jediný zápas a včera proti Milwaukee už znovu odehrál téměř 35 minut. I Seattle sáhl po neuspokojivých výsledcích k tradu; jejich dres nyní bude oblékat Chris Wilcox, místo něj poslali do Clippers Vladimira Radmanoviče.

Oba týmy se letos utkaly dvakrát a pokaždé zvítězili domácí - v listopadu se radoval Seattle a v prosinci Minnesota. I dnes by měl podle bookmakerů zvítězit domácí, na Minnesotu proto vypsali kurs 1.36 a na Seattle 3.20. Pokud si chcete vsadit "rovinu", handicap dává Seattlu náskok 6 bodů.

Reklama