Hlavní obsah

Schovalo si Schalke góly i pro Espanyol?

Eurotip.cz

Varování vyslali o víkendu hráči Schalke barcelonskému Espanyolu, svému soupeři v poháru UEFA. Německý klub porazil v bundeslize Leverkusen 7:4 a dnes si chce vyšlápnout i na svého španělského protivníka.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Důležité pro Schalke je, že se konečně chytil reprezentační útočník Kurányi, který dlouho hledal svou formu. "Ulevilo se mi, že jsem konečně dokázal skórovat. Pro střelce je sebedůvěra důležitá," přiznal Kurányi. Jeho spoluhráč Asamoah svému týmu před dnešním utkáním věří: "Španělé to proti nám budou mít těžké," prohlásil před zápasem. Trenér Mirko Slomka se dnes bude muset obejít bez Kobiashviliho, který nesmí hrát kvůli třem žlutým kartám; jeho místo zaujme Boenisch.

Naštěstí pro Schalke má jejich soupeř v posledních týdnech problémy. V Primera Division prohráli tři ze čtyř zápasů a své síly momentálně dělí na tři fronty: kromě ligy a poháru UEFA je to ještě Copa del Rey, kde už jsou v semifinále. "Naším cílem je dostat se v poháru co nejdál, to ale neznamená, že bychom některou ze soutěží vzdávali," prohlásil obránce Espanyolu Jarque. "Víme, že je to těžký protivník a těch sedm gólů dokazuje jejich sílu. Ale když budeme hrát na sto procent, dokážeme je zaskočit," dodal. Diváci ve Veltins Arena dnes neuvidí několik jeho spoluhráčů; brankář Kameni nenastoupí z disciplinárních důvodů, hrát nebudou ani zraněný Raul Tamudo a potrestaný Fredson.

Bookmakeři dnes poměrně výrazně favorizují Schalke, který vypsali v kursu 1.50. O to vyšší je ale kurs na hosty; pokud jim věříte, můžete si vsadit jejich vítězství s kursem 5.50 nebo opatrněji neprohru za 2.25. Vsadit si ale můžete například i na přesný výsledek anebo během zápasu live.

Reklama