Hlavní obsah

Slavie chce oplatit Olomouci podzimní porážku

Eurotip.cz

Už čtvrtý zápas v novém roce odehrají dnes fotbalisté pražské Slavie. Kromě vítězství v Jablonci stihli odehrát dvojzápas s Palermem. Jejich dnešní soupeř tak rozehraný zdaleka není; zápas Olomouce před týdnem zhatilo počasí a tým si tak dnes na Strahově odbyde jarní premiéru.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Slavia Praha

Článek

Tři odehrané zápasy dávají Slavii oproti hostům výhodu. Navíc se jí na jaře nevede vůbec špatně; doma porazila v poháru UEFA svého italského soupeře 2:1, pak zvítězila v těžkém zápase v Jablonci a první porážka přišla v odvetném zápase v Palermu. Z evropského poháru je sice venku, může se zato soustředit na domácí ligu, kde ještě není nic ztraceno. Pokud dnes vyhraje, bude její ztráta na vedoucí Liberec pouhých šest bodů, přičemž do konce ligy bude zbývat 12 kol. Dnes se ovšem možná budou muset domácí obejít bez záložníků Jarolíma a Hrdličky, kteří nenastoupili ani v Palermu.

Problémy se sestavou má ale i trenér hostů Uličný. Olomouc, pro kterou je dnešní utkání prvním jarním testem, postrádá zraněné Rojku, Randu, Melinha a Šalamouna a potrestaného Hubníka. Ostatní hráči ale budou po zimní přestávce na tým, který koncem srpna doma porazili 4:3, pořádně nažhaveni, tím spíš, že na strahovském stadionu urvali bod naposledy v roce 2001.

Podle bookmakerů se dnes Slavii odveta za minulý rok povede. Na domácí vypsali kurs 1.46 a na hosty vysokých 6.50. Pokud stejně jako Luděk Zelenka věříte, že zápas skončí remízou, kurs na ni je 3.65.

Reklama