Hlavní obsah

Hokejová Sparta potřebuje body ze Zlína

, 28. února 2006

Po olympijské pauze se opět rozehraje i soutěž, ze které zamířilo v minulých týdnech do Turína naprosté minimum hráčů. Extraligu ledního hokeje čeká především rozřešení rébusu, podle něhož se srovnají týmy ve druhé čtveřici pro play off. O co nejlepší pozici v ní hodlá bojovat i Sparta mířící dnes do Zlína.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťanský útočník Jan Marek bojuje u mantinelu s Houdkem ze Zlína.

Článek

Finalista posledních dvou ročníků již může směle spřádat plány na to, jak tuto normu naplnit i letos. Zlín už nemá naději postoupit v tabulce po základní části výše a možnost pádu na čtvrté místo mu hrozí pouze při velmi špatných výsledcích. V přípravě se mu celkově dařilo proti trojici slovenských mužstev. V brance by měl být Murín, protože Altrichter onemocněl. V poli by měl chybět M. Čech. Poslední přípravný zápas nedohrál I. Rachůnek a nemoc ohrožuje též Melenovského.

Sparta patří v redukované tabulce posledních deseti utkání mezi nejlepší týmy, ale podobně je na tom i většina jejich soupeřů v boji o play off. V dlouhé pauze uspěla v sestavě s mladými hráči pouze v jednom utkání ze tří. Potkaly ji další zdravotní problémy, ale dnes by měla nastoupit se čtyřmi kompletními formacemi. Mimo tak zůstanou zřejmě pouze Ton a Sivek.

Bookmaeři BetAndWin hostům moc nevěří. Na Spartu vypsali kurs 3,05, ačkoli se jí na kluzištích soupeřů od začátku ledna dosti daří. Prohrála pouze v derby se Slávií a i ve Zlíně již v probíhající sezóně body ukořistila. Domácí čekají na výhru nad dnešním soupeřem před vlastním publikem již dva roky. Dnes si na ně můžete vsadit v kursu 1,9.

Reklama