Hlavní obsah

Slovácko přivítá lídra tabulky

Slovácko je jedním ze čtyř týmů Gambrinus ligy, které na svém stadionu ještě neprohrály. Před svými diváky vstoupili do jarní části vítězně proti Zlínu a dnes si brousí zuby i na nejlepší tým ligy z Liberce, který zde vyhrál naposledy před pěti lety.

Článek

Oba soupeři mají úplně opačné starosti. Zatímco domácí mají náskok pouhých čtyř bodů na poslední Blšany, Liberec se na jaře pokusí udržet náskok na špici tabulky, který si vybudoval na podzim. Slovácko sice v novém roce začalo výhrou nad Zlínem 2:0, pak ale nechali všechny tři body Mostu, který je porazil 2:3. "Po prohře v Mostě si další ztrátu nemůžeme dovolit," prohlásil trenér Slovácka Levý, jehož úkolem je vyvést tým z nebezpečného pásma sestupu.

Domácí jsou sice na svém stadionu silní, Liberec je ale zase nejlepším týmem na cizích hřištích. Severočeši prohráli venku jediný zápas a měnit na tom nic nechtějí ani v Uherském Hradišti. Vedou sice tabulku a zdá se, že Sparta je letos neohrozí, náskok na Teplice a Slavii ale určitě není tak velký, aby si Liberec mohl dovolit výpadek. Slabší chvíli si vybrali před týdnem v domácím utkání s Jihlavou, se kterou jen remizovali 0:0. Ze dvou hráčů, kteří dříve oblékali dres Slovácka, se dnes na "místo činu" vrátí jen Zbyněk Pospěch; potrestaný záložník Abrahám bude chybět.

Podle bookmakerů dnešní zápas nemá výrazného favorita; mírně navrch by podle nich měl mít Liberec s kursem 2.55, na domácí je 2.75 a na remízu 2.80.

Reklama