Hlavní obsah

Sparta čeká na první jarní vítězství

Vyhrát jarní část ligy cílem pražské Sparty, která se letos hodně trápí. Výkony letenských, kteří přes zimu posílili, ale zatím zaostávají za očekáváním trenéra Grigy i všech jejich fanoušků. Sparta stále čeká na první výhru v novém roce, kterou dnes bude chtít vybojovat v Jihlavě.

Článek

Na jihlavském stadionu, jehož trávník bude určitě poznamenán nepříznivým počasím, se mnohonásobný mistr ligy získat první tři letošní body. To se jim nepodařilo ani doma proti Liberci, ani v Brně. Ačkoli Sparta přes zimu výrazně posílila a v přípravě se jí dařilo, momentální výkony na trávníku připomínají trápení, které ji po podzimu velmi vzdálilo možnému zisku titulu. O tom si teď může nechat jen zdát - s 21 body jsou letenští na devátém místě s náskokem šesti bodů na Blšany a tří bodů na svého dnešního soupeře.

I Jihlava čeká na první tři body po Novém roce. Domácí sice ve dvou zápasech s Brnem a Libercem nedostali ani gól, sami ale žádný nedali a tak se museli spokojit se dvěma body za bezgólové remízy. Ta v Liberce je ovšem velmi cenná, Jihlava se stala teprve třetím týmem, který lídrovi tabulky dokázal sebrat na severu Čech body. Jihlavský trenér Večeřa je před dnešním utkáním v nezáviděníhodné situaci; proti Spartě mu budou chybět hned tři obránci, Kadlec, Liška a Vojtíšek, místo kterých nastoupí nepříliš zkušení náhradníci.

V září na Letné porazila Sparta Jihlavu 2:0 a podle bookmakerů by si dnes měla výhru zopakovat; experti společnosti Betandwin vypsali na vítězství hostů kurs 1.40. Myslíte si, že i přes absence několika hráčů nenechá Jihlava Spartu naplno bodovat? Pak si vsaďte jejich neprohru v kursu 2.38. A pokud věříte třeba tomu, že Jihlava potřetí v řadě odehraje bezgólovou remízu, kurs na výsledek 0:0 je 8.50.

Reklama