Hlavní obsah

Panathinaikos čeká na první vítězství ve skupině

Menší krizi zažívají basketbalisté řeckého Panathinaikosu. Jeden z favoritů Evropské ligy podle předpokladů postoupil mezi 16 nejlepších týmů starého kontinentu. Ve skupině G ale prohrál oba své dosavadní zápasy; dnes si může spravit chuť proti Efesu Pilsen.

Článek

Základní částí Euroligy prošel Panathinaikos jako nůž máslem s bilancí 12-2. Ve další skupině ale poprvé v sezoně prohrál dva zápasy po sobě, nejprve v Záhřebu s domácí Cibonou 70:72 a poté i v Itálii s Benettonem 69:76. Tři ze čtyř zbývajících utkání ale odehrají doma. Dnes hrají na své palubovce poprvé a jestli chtějí pomýšlet na postup, musí svého soupeře porazit.

Jejich dnešní soupeř, Efes Pilsen, vykročil do druhé fáze Euroligy šťastněji. V prvním utkání porazil Benetton Treviso 80:68, v druhém zápase ale před svými diváky nestačil na Cibonu, která je po dvou vítězstvích překvapivým lídrem skupiny G. Na rozdíl od Panathinaikosu už je ale čeká jediný zápas doma, zbylé odehrají na cizích palubovkách. Dnes je proti silnému soupeři určitě nečeká jednoduchý zápas; ostatně posledního vítězství v Aténách proti Panathinaikosu dosáhli před více než deseti lety.

V dnešním utkání je podle očekávání kursovým favoritem Panathinaikos (1.15), na který si můžete vsadit i s handicapem 9.5 bodu. Myslíte si, že Panathinaikos může prohrát třikrát za sebou? Pak si vsaďte na hosty, kurs na ně je vysoký - 4.75.

Reklama