Hlavní obsah

Denver začíná dlouhou cestu po hřištích soupeřů

Náročný program dnes začíná basketbalistům Denveru. Nuggets odehrají sedm zápasů v řadě na cizích palubovkách; první utkání venku je čeká dnes ve Philadelphii.

Článek

Trip Denveru je pro tým George Karla důležitou zkoušku před blížícím se play off. Mužstvo z Colorada je na prvním místě v Severozápadní divizi, ovšem především díky tomu, že ani jeden z divizních soupeřů nemá kladnou bilanci. Utah už ale Denveru dýchá na záda a pokud se Nuggets nebude na jejich cestách dařit, mohou se do Denveru vrátit jako druhý tým divize. Navíc do konce základní části jim zbývá 21 zápasů a v těžké Západní konferenci ještě není nic zdaleka jisté. Stejně jako v předcházejících zápasech, i dnes není jistý start Kenyona Martina, dobrou zprávou pro fanoušky Denveru je ovšem zdravotní stav pivota Marcuse Cambyho. Jeden z nejlépe doskakujících a blokujících hráčů NBA chyběl od konce ledna jen ve dvou zápasech, což je po jeho předchozích absencích téměř zázrak.

Domácí Philadelphia je na tom - co se umístění týká - podobně jako Denver. Zatím je na postupovém místě, ovšem s bilancí 30-30 hlavně díky tomu, že ostatní jsou slabší. Do dnešního utkání mají Sixers určitě motivaci - poslední dva zápasy totiž prohráli, navíc proti Bostonu a Indianě, se kterými soupeří o postup do vyřazovacích bojů. Zvlášť poslední zápas, ve kterém Philadelphia prohrála v Bostonu 101:104 ukázal slabinu týmu; Allen Iverson sice znovu nastřílel přes 30 bodů, ovšem spotřeboval na to 31 pokusů z pole, odkud měl úspěšnost 32%. Ubránit rtuťovitého rozehrávače by mělo být i dnes klíčem k tomu, jak Philadelphii porazit.

Na své palubovce jsou ovšem Sixers určitě nebezpečnější než venku, proto podle bookmakerů dnešní utkání nemá favorita. Na Philadelphii i Denver si můžete vsadit s kursem 1.85, vsadit si můžete i na to, jestli padne více nebo méně než 211 bodů.

Reklama