Hlavní obsah

Vsetín nechce z extraligy ven

, 30. března 2006

Vedke extraligových bojů o titul, které dospěly do semifinále, se trošku ztrácí neméně důležitá série jiných dvou týmů, která je možná ještě psychicky náročnější. Minulou neděli totiž začala baráž o účast v příštím extraligovém ročníku. Do třetího zápasu dnes série vstoupí za rovnovážného stavu 1:1 na zápasy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Vsetínský brankář Sasu Hovi.

Článek

Domácí Ústí nad Labem si tedy splnilo jeden z malých cílů, kterým byla aspoň jedna výhra z ledu soupeře. Podařilo se mu ji získat hned v prvním zápase také díky bezchybnému výkonu brankářské posily Málka. Klub tak získal drobnou výhodu, protože pokud vyhraje všechna utkání hraná na jeho ledě, tak postoupí. V kádru k tomu má dostatek zkušených mužů v čele s barážovými specialisty Jankovýchem a Finkem.

Vsetín stav série srovnal ve druhém zápase, když se jeho hra podstatně zlepšila. Vstřelil velmi rychlý první gól a celý zápas soupeře tlačil. Vydařily se mu také přesilové hry. Na jeho aktivnějším přístupu se jistě podepsalo i stažení sestavy na pouhé tři pětky. Dnes to ovšem s tímto způsobem hry bude mít na širším kluzišti složitější. Přesto zatím nemusí panikařit a uvažovat o zařazení veteránů Vlacha a Jaškina do sestavy.

Bookmakeři BetAndWin předpokládají, že hosté dnes na domácí stačit nebudou. Na Vsetín vypsali kurs 2,7. Pro Ústí nad Labem se ovšem nebude jednat po psychické stránce o nijak jednoduchý duel, protože ví, že případná prohra by vrátila výhodu domácích zápasů na stranu soupeře. Na domácí si lze dnes vsadit v kursu 1,95.

Reklama