Hlavní obsah

Liberec přivítá ve šlágru kola Teplice

Eurotip.cz

Klíčový zápas dnes čeká fotbalisty Liberce a Teplic. V souboji prvního týmu Gambrinus ligy s druhým jde dnes o hodně; pokud zvítězí domácí, odskočí Teplicím na jedenáct bodů a mohou pomalu slavit titul. Jestliže ale vyhrají hosté, ztenčí se jejich ztráta na lídra tabulky na pouhých pět bodů.

Článek

Liberec utrpěl před týdnem první porážku od začátku října. Severočeši tak znovu na jaře ztratili body proti týmu, který má problémy; o další body přišli v minulých týdnech za remízy s Blšany a Jihlavou. Hlavní příčinou prohry byly zřejmě problémy se sestavou, ve které se neobjevilo šest hráčů základní sestavy. Dnes už trenér Lavička může počítat s Pudilem, který nesměl hrát kvůli žlutým kartám, na hřišti se objeví i uzdravený Šinglár, zranění Zápotočný s Abrahámem by prý už také mohli nastoupit.

Liberečtí sice naposledy prohráli, naštěstí pro ně ale ztrácejí i jejich nejbližší pronásledovatelé. Teplice na jaře ještě neprohrály, spoustu bodů ale ztratily kvůli sérii pěti remíz v řadě. Druhý tým ligy se probral až před týdnem, kdy si na svém hřišti poradil s poslední Jihlavou 3:1. "Každé vítězství hodně pomůže a výhra nad Jihlavou pro nás byla hodně cenná. Nyní by ale bylo třeba ji potvrdit i bodovým ziskem v Liberci," prohlásil pro idnes.cz teplický trenér Mareček, který ví, jak důležitý zápas dnes jeho svěřence čeká. "Pokud nás Liberec porazí, udělá zřejmě ten nejdůležitější krok k titulu," řekl Mareček, kterému dnes znovu budou chybět Ryška s Doležalem. br>

V utkání dvou týmů ze severu Čech je podle bookmakerů favoritem domácí tým, na který si můžete vsadit s kursem 1.90. Věříte, že si po dnešku Teplice ještě udrží naději na titul? Pak si vsaďte na jejich neprohru, kurs je 1.67.

Reklama