Hlavní obsah

Inter bude bojovat o finále poháru

Eurotip.cz

Zklamáním skončilo účinkování Interu Milán v Lize mistrů. Italský klub nestačil ve čtvrtfinále na Villareal; dnes si ovšem může spravit náladu na hřišti Udinese, kam jede k odvetnému zápasu semifinále Coppa Italia.

Článek

Čtvrtfinále Ligy mistrů určitě není žádnou ostudou, několik slavných klubů vypadlo letos ještě dříve. Španělský tým byl ale papírově velmi přijatelným soupeřem. "Porážka nás hodně bolela," řekl po utkání trenér Interu Mancini. "Nebyla to ale ponižující prohra, byl to normální zápas a my jsme hráli špatně," dodal. Jeho tým je třetí v Sérii A se ztrátou devíti bodů na vedoucí Juventus a pěti zápasy do konce. Italský pohár je tak jedinou soutěží, ve které si Inter - který obhajuje titul z loňska - může dělat naděje na vítězství. První krok už učinil před třemi týdny, kdy doma v prvním utkání porazil Udinese 1:0. "Zápas v Udinese je pro nás důležitý," prohlásil Mancini. "Nejen proto, že budeme moci podruhé za sebou bojovat ve finále poháru, ale také bychom získali sebevědomí před derby," řekl v narážce na nadcházející utkání s AC trenér, jemuž na klidu určitě nepřidal nedávný incident, při kterém fanoušci Interu napadli několik "svých" hráčů. Dnes ovšem bude Mancini postrádat Verona, který má potíže s kotníkem, a brazilského útočníka Adriana.

Dnes navíc čeká Inter tým, který pod novým trenérem Galeonem zvítězil v obou zápasech. Výhry nad Parmou a Livornem konečně dostala klub mimo nebezpečné pásmo sestupu. "Myslím, že náš tým konečně našel správnou cestu," komentoval nedávné úspěchy Udinese majitel klubu Giampaolo Pozzo. "Italský pohár uznáváme, přestože naším hlavním cílem je udržet se v lize," dodal Pozzo, jehož tým se dnes bude muset obejít bez potrestaného obránce Candely.

Kromě úvodního zápasu semifinále Coppa Italia se oba týmy už potkaly dvakrát v lize a pokaždé zvítězil Inter. I dnes je podle bookmakerů favoritem milánský klub, na který vypsali kurs 2.00. Věříte, že znovuzrozené Udinese dnes dokáže uhrát alespoň remízu? Pak si vsaďte na neprohru domácích, kurs je 1.64. A jestli jste si oblíbili sázení live, nezapomeňte: zápas začíná už v 15.30.

Reklama