Hlavní obsah

Sparta chce oplatit Olomouci podzimní porážku

Důležitý zápas mají za sebou fotbalisté Sparty. Letenští porazili v pražském derby Slavii a díky svému třetímu vítězství v pěti zápasech se vyhoupli na páté místo tabulky. O to se dnes poperou s Olomoucí.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Sparty se radují z vítězství v derby nad Slavií.

Článek

Výhra nad Slavií, byť na ní leží skvrna mizerného rozhodčího "Milánka" Šedivého, přišla právě včas. ve dvou předchozích utkáních totiž Sparta nejdřív ztratila body po domácí remíze s Teplicemi a poté za další bezbrankový zápas v Blšanech. Vítězství ve vyhecovaném derby ji může nakopnout k drtivému finiši, který by Spartě pořád mohl zajistit druhé místo a účast v předkole Ligy mistrů. Pokud dnes pražský klub zvítězí, sníží ztrátu na druhé Teplice na sedm bodů a se šesti zápasy do konce si budou moci svěřenci trenéra Grigy stále dělat naději na nejdůležitější evropský pohár. Griga dnes počítá s tím, že kvůli nabitému programu udělá několik změn v sestavě. "Hrajeme třetí zápas v osmi dnech a ne každý takové zatížení snese," prohlásil trenér Sparty.

Dnes ovšem čeká jeho tým soupeř, který také pomýšlí na vyšší příčky. Domácí Olomouc na svém stadionu na jaře ještě neprohrála. Dvakrát zvítězila a dvakrát se se soupeřem rozešla smírně. Nejcennější výhru uhráli Hanáci před dvěma týdny, kdy jako první dokázali porazit po zimní přestávce lídra tabulky z Liberce. Pokud chtějí najít recept na Spartu, stačí si vzpomenout na podzimní zápas, který sehráli na Letné; Olomouc tehdy byla jedním z týmů, které využily slabou formu Letenských a porazila je na jejich vlastním stadionu 2:1. Doma ovšem na výhru nad Spartou čeká už osm let. "To je dlouhá doba, je na čase to změnit," prohlásil bojovně trenér Olomouce Uličný.

Jarní forma Sparty ji dnes pasuje do role favorita, kterého bookmakeři vypsali s kursem 2.10. Věříte, že Olomouc v důležitém zápase uhraje alespoň bod? Pak si vsaďte neprohru domácích v kursu 1.57 nebo rovnou jedničku za 3.20.

Reklama