Hlavní obsah

Sparta sahá po titulu doma

, 21. dubna 2006

Na domácí prostředí ve vypjatých duelech play off se lze dívat různě. Někoho může svazovat, jiný naopak nedá na podporu domácích tribun dopustit. Letošní play off české extraligy již před začátkem finálové série mělo jediný tým, který patří do druhé kategorie.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Sparta si domácí neporazitelnost drží i v poslední sérii sezóny. Pokud se jí to podaří i dnes ve třetím domácím finálovém utkání, zajistí si tím titul. Narozeniny by tímto způsobem mohl oslavit Kratěna a mezi diváky v hledišti by svůj bývalý tým mohl podpořit David Výborný. Jeho otec by konec série přivítal i kvůli nadcházejícímu mistrovství světa, kde povede Slovinsko. Nejasný je znovu start obránce Pilaře, na ledě se neobjeví opět v útoku Štrba a operovaný Chabada. Disciplinární komise nijak dál nepotrestala Břízu za jeho seknutí protihráče po neobezřetném vyjetí.

Slavia živí vzpomínky na poslední vzájemnou sérii play off, která se odehrála v semifinále předloni. Tehdy se jí obrat za stavu 1:3 na zápasy zdařil, i když byla od vyřazení několik sekund. Teď v pondělí konečně zlomila prokletí třetích třetin v letošním finále, v nichž byla do té doby vyloženě propadající. Hruška by dnes rád v útoku nastoupil, jeho kolegům Sobotkovi a Vlasákovi se podobný sen dnes nesplní.

Bookmakeři BetAndWin ani dnes Spartu nefavorizují, přestože se jí zatím na vlastním ledě daří výtečně. Na domácí vypsali kurs 2,5. Slavia má naopak v jejich očích šanci prodloužit sérii k rozhodujícímu zápasu. Dnes na ni lze vsadit v kursu 2,35.

Reklama