Hlavní obsah

Arsenal čeká klíčový souboj

Už jen jedna volná vstupenka do Ligy mistrů je k mání v anglické Premier League. Nejblíže k ní mají fotbalisté Tottenhamu a Arsenalu, kteří se o ní dnes poperou na londýnském Highbury.

Článek

Ačkoli nejvyšší anglická soutěž ještě neskončila, několik věcí už je zřejmých. Chelsea téměř jistě vyhraje ligu a Abramovičův tým společně s Manchesterem a Liverpoolem postoupí do Ligy mistrů. Kdo se k nim přidá, to je ještě otázka. Nejblíže k tomu má Tottenham, který je nyní na čtvrtém místě se čtyřbodovým náskokem na Arsenal; ten má ovšem zápas k dobru.

Oba soupeři se dnes utkají v londýnském derby, které hodně napoví o konečném pořadí. Domácí Arsenal se do boje dostal díky výsledkům na přelomu března a dubna; vyhrál tehdy čtyři zápasy v řadě. Poté ale přišla prohra na stadionu Manchesteru a další body ztratil tým trenéra Wengera v Portsmouthu. Minulý víkend už si londýnský klub nezaváhal a poradil si doma s West Bromwichem. Pokud dnes zvítězí nad soupeřem, který na Highbury nevyhrál už dlouhých třináct let, stáhne ztrátu na jediný bod. Čtvrté místo ale není jediná možná cesta Arsenalu do nejprestižnějšího evropského poháru. Letos totiž stále ještě v Lize mistrů bojuje a po úvodní semifinálové výhře nad Villarealem není jeho celkové vítězství vůbec nereálné.

V dnešním utkání nemůže počítat Arsenal se Solem Campbellem, který si v Portsmouthu zlomil nos a nenastoupí ještě ani Ashley Cole, jehož návrat se odkládá o dva týdny. Ani hosté ale zřejmě nebudou kompletní - kvůli zraněním možná budou chybět Edgar Davids a Anthony Gardner. Pokud i bez nich Tottenham zvítězí, velmi to zvýší jeho šance na konečné čtvrté místo. Od Arsenalu by se totiž odskočili na sedm bodů a vše by potom měli ve svých rukou. Dnes by ale z horké půdy na Highbury určitě brali i bod, který by Arsenal udržel v patřičné vzdálenosti. I kdyby ale Tottenham nakonec na čtvrté místo nedosáhl, i tak by mohli být se sezonou spokojeni. Spurs totiž nikdy neskončili mezi nejlepšími týmy Premier League a vědí, že nyní přepisují historii. "Chceme to pro sebe, pro klub a hlavně pro fanoušky. Víme dobře, jak moc to pro všechny znamená," řekl před utkání brankář Paul Robinson.

Tvrdí se, že derby nemá favorita, podle bookmakerů má dnes ale větší šanci Arsenal, na kterého vypsali kurs 1.70. Věříte, že nabuzený Tottenham dnes dokáže uhrát alespoň bod? Pak si vsaďte na neprohru hostů s kursem 1.96. A jestli jste si oblíbili live sázky, nezapomeňte: zápas začíná už v 13.45!

Reklama