Hlavní obsah

Villareal a Arsenal čeká boj o finále

Zatím nejdůležitější zápas sezony dnes čeká fotbalisty Villarealu a Arsenalu, kteří se dnes utkají v souboji o finále Ligy mistrů. Ve výhodnější pozici je Arsenal, který před týdnem doma zvítězil 1:0.

Článek

Dostat se do finále nejslavnější evropské soutěže a možná v něm i zvítězit je pro oba týmy možností, jak úspěšně zakončit nepříliš vydařenou sezonu. O té se dá v případě Arsenalu mluvit určitě - jejich současná pátá příčka v Premiere League je nejhorším umístěním v posledních letech a hrozí jim, že se nedostanou do Ligy mistrů. I když ale prohrají souboj s Tottenhamem o čtvrté místo, mají ještě jednu možnost: vyhrát letošní ročník prestižní soutěže. První polovina semifinále dopadla pro Arsenal dobře. V prvním utkání porazili doma Villareal 1:0 a pokud dnes vstřelí gól, budou muset domácí dát tři, aby postoupili. Trenér hostů Wenger dnes nemůže počítat se zraněným Senderosem, místo kterého nastoupí Sol Campbell. Anglického obránce čeká teprve druhý zápas od začátku února, Wenger ale odmítá panikařit: "Je to trochu riskantní, protože neodehrál tolik zápasů, kolik bych si přál, ale fyzicky se zdá být připraven," řekl francouzský kouč. Spolu s Campbellem se do sestavy vrací Gael Clichy, který ale pravděpodobně nenastoupí od začátku. Hvězdný útočník Thierry Henry a Fabregas sice o víkendu proti Tottenhamu odpočívali, dnes se ale na trávníku Villarealu objeví, stejně jako už může nastoupit Reyes, který si odpykal svůj trest.

Se svou sezonou zřejmě není spokojen ani domácí tým, který je v současnosti na desátém místě Primera Division. Pro třetí tým loňské sezony je tak letošní Liga mistrů jedinou možností, jak si zahrát i v příštím ročníku. Špatnou formu potvrdil španělský tým i o víkendu, kdy doma prohrál 0:2 se San Sebastianem; to ovšem nenastoupilo deset hráčů základní sestavy, kteří odpočívali na dnešní utkání. "V této sezoně jsme překonali několik milníků. To, čeho jsme dosáhli, nás ale neuspokojuje. Chceme udělat poslední krok a dostat se do finále," neskládá zbraně trenér Villarealu Manuel Pellegrini, který nechce dělat žádné významné změny v taktice. "Dostali jsme se tak daleko proto, že jsme hráli svou hru, a to je důvod, proč v tom pokračovat," prohlásil Pellegrini.

Villareal dnes nemá jednoduchou úlohu - nejen, že musí dát gól, ale zároveň nesmí dovolit vynikajícímu Henrymu a jeho spoluhráčům skórovat. Na svém hřišti je ale velmi silný, o čemž se mohl naposledy přesvědčit Inter Milán. Proto je dnes podle bookmakerů mírným favoritem s kursem 2.40. Věříte i přesto Arsenalu, který si už ve Španělsku dokázal letos porazit madridský Real? Pak si vsaďte na neprohru hostů v kursu 1.47. U Betandwin si ale můžete vsadit na desítky dalších příležitostí a samozřejmostí je možnost vsadit si během zápasu live.

Reklama