Hlavní obsah

Bude Liberec po dnešku mistrem?

Jediný bod stačí fotbalistům Liberce k tomu, aby se stali vítězi letošního ročníku Gambrinus ligy. Získat ho mohou už dnes, kdy na svém stadionu přivítají Most.

Článek

Je tedy pravděpodobné, že se na severu Čech bude slavit už dnes. Liberečtí totiž jako jediní v lize na svém stadionu letos neprohráli; ze třinácti zápasů vybojovali devět výher a čtyřikrát remizovali. Přesto, že jim k titulu stačí jediný bod, nebudou chtít svěřenci trenéra Lavičky hrát na nerozhodný výsledek. "Taktizování s hrou na remízu bývá ošidné. Ve středu na Slavii jsme se přesvědčili, že nejlepší je spoléhat na vlastní síly," řekl pro idnes.cz domácí trenér.

Na rozdíl od Liberce Most už letos žádné ambice nemá. Další ze severočeských klubů je momentálně v klidném středu tabulky na osmém místě a sestup mu už nehrozí. To se ovšem projevilo na jejich posledním zápase; zřejmě ukolébaní tím, že už jim o nic nejde, prohráli hráči Mostu v Příbrami 0:1. Jejich trenér Ščasný po zápase své svěřence nešetřil: "Přistoupili jsme k tomu jako k přáteláku a já jsem tím znechucený," prohlásil rozezlený kouč. "Doufám, že zápas v Liberci bude něco jiného. Vždyť se před televizními kamerami střetneme s vedoucím mužstvem, takže by hráči rozhodně měli mít motivaci," dodal. Otázkou je, jestli motivace bude jeho hráčům stačit. Zatímco doma bývá Most těžko k poražení, venku není ani poloviční; s jedinou výhrou ze třinácti utkání odehraných venku je ligový nováček třetím nejhorším týmem na hřištích soupeřů v Gambrinus lize. Ščasný se dnes navíc bude muset obejít bez potrestaného kapitána Pilaře, který v Příbrami dostal čtvrtou žlutou kartu.

Liberec je dnes podle očekávání kursovým favoritem, na jehož vítězství společnost Betandwin vypsala 1.50. Pokud si myslíte, že domácí dnes uhrají nerozhodný výsledek, který jim stačí, vsaďte si remízu s kursem 3.60. A jestli podle vás má dnes Most na to, aby si z Liberce odvezl všechny tři body, kurs na hosty je 6.00.

Reklama