Hlavní obsah

Chelsea ve šlágru kola přivítá Manchester

Eurotip.cz

Ve stejné situaci jako Liberec v Gambrinus lize jsou dnes fotbalisté londýnské Chelsea. Také jim chybí odehrát tři zápasy a také oni mohou dnes slavit, pokud získají alespoň bod. Jen jejich soupeř je o poznání těžší: na Stamford Bridge totiž zavítá slavný Manchester United.

Článek

Fanoušci Chelsea a Manchesteru United si dnes prožijí fotbalový svátek. Jejich týmy se dnes utkají v souboji dvou nejlepších mužstev Premier League. Na koni by měla být domácí Chelsea, která vede nad druhým Manchesterem o devět bodů. Šance Manchesteru na celkové vítězství jsou tak jen čistě teoretické; i kdyby dnes zvítězili, museli by vyhrát i další dva zápasy a doufat, že Chelsea nezíská ani bod proti Blackburnu a Newcastlu.

V Londýně se proto už pomalu začíná slavit. Není lepší způsob, jak oslavit titul, než vítězství nad týmem, který si ještě nedávno dělal naděje na titul. Tím spíš, že před týdnem hráči trenéra Mourinha museli spolknout hořkou pilulku v podobě vyřazení z Poháru fotbalové asociace. Tím spíš, že podle výroku trenéra hostů Fergusona lidé radši sledují hru Manchesteru. Do dnešního utkání jde Chelsea s fantastickou bilancí: před svými fanoušky odehráli "Modří" osmnáct zápasů, sedmnáct z nich vyhráli a jedinkrát se museli spokojit s remízou. To jim dává sebedůvěru, kterou proti týmu, jenž už jedenáct zápasů neprohrál, potřebují. "Chceme titul získat doma. Je to fantastická sezony, Chelsea se ještě nikdy nepodařilo získat dva tituly po sobě," těší se na dnešní souboj záložník Joe Cole.

Je pochopitelné, že Manchester z letošní sezony takovou radost nemá. S Ligou mistrů se rozloučili už v základní skupině, ve které skončili poslední. V poháru FA je - stejně jako později Chelsea - vyřadil Liverpool a v Premier League se budou muset spokojit se druhým místem. United přitom mocně finišovali, z posledních deseti zápasů jich devět vyhráli. Museli ale doufat, že Chelsea selže, což se nestalo. Přesto před dnešním utkáním neskládají zbraně. "Pochopitelně budou chtít získal titul už dnes, ale na nás je abychom to ještě zkusili a oddálili to," prohlásil obránce hostů Rio Ferdinand. Jeho tým je ostatně jedním ze tří, kterým se letos podařilo Chelsea porazit. "Letos hrají velmi konzistentně a za to si zaslouží uznání. Mohli jsme na ně vyvinout větší tlak, kdybychom neklopýtli proti Sunderlandu," vrátil se anglický reprezentant k utkání s posledním týmem tabulky, se kterým Manchester doma jen remizoval 0:0.

Jako obvykle, i dnes je podle bookmakerů Chelsea na svém stadionu favoritem. Společnost Betandwin vypsala na domácí tým kurs 2.00; věříte, že Manchester oslavu domácích oddálí? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 3.55.

Reklama