Hlavní obsah

Vítkovice přivítají lídra druhé ligy

Nejtěžší možný soupeř dnes čeká druholigové Vítkovice. Na jejich hřiští míří vedoucí tým soutěže z Kladna, který posledními výsledky potvrzuje svou letošní dominanci.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

O tom, že má středočeský tým letos namířeno do první ligy, nepochybuje asi nikdo. Kladno má na čele tabulky náskok osmi bodů na druhé České Budějovice a jeden zápas k dobru. Klíčovou pro ně byla výhra právě nad Budějovicemi; Kladno porazilo svého nejbližšího pronásledovatele 2:0. Dařilo se jim ale i předtím, kdy zvítězili v Xaverově, i potom, kdy vyhráli nad Kroměříží.

Vítkovicím se v posledních letech doma proti Kladnu daří. Loni i předloni nad ním na svém stadionu zvítězily a dnes by to měly zopakovat, pokud se nechtějí dostat do sestupových problémů. Domácímu týmu zbývá do konce sezony šest zápasů a od posledního Brna B ho dělí pouhé čtyři body. Pokud dnes ale chtějí vítkovičtí fotbalisté zvítězit, měli by se doma předvést v lepším světle, než dosud. Na svém hřišti jsou vůbec nejhorší ve druhé lize, ze dvanácti domácích zápasů získali pouhých čtrnáct bodů. Pokud dnes Kladno porazí, mohlo by je to nakopnout stejně, jako se to stalo před rokem. Po výhře nad Kladnem se tehdy Vítkovice zvedly a vyhrály další tři zápasy v řadě.

Věříte dnes více Kladnu, které chce prodloužit vítěznou sérii, nebo domácímu týmu, který musí začít bojovat, aby se vyhnul sestupu? Vsaďte si na zápas Vítkovice - Kladno!

Reklama