Hlavní obsah

Slovinsko se pokusí o záchranu z nejhorší pozice

, 15. května 2006

První část tajenky konečného umístění jednotlivých týmů na mistrovství světa v ledním hokeji se dnes dočká svého vyluštění. Všechny čtyři týmy ze skupiny o udržení se v elitní skupině šestnácti mužstev mají šanci na záchranu. Nejhorší výchozí pozici mají svěřenci českého trenéra Výborného ze Slovinska, kteří nemají osud zcela ve svých rukou.

Článek

Slovinsko sehrálo ve skupině nejprve dva solidní zápasy se spolufavority celého mistrovství. Dobře začalo i proti domácímu celku, ale díky kolapsu ve druhé třetině se dostali do skupiny o udržení. V ní nejprve vybojovali cenný bod s Dánskem, ale posléze propadli v zápase s do té doby často inkasujícími Kazachy. Výrazně se začal projevovat fakt, že jejich hra je postavena téměř výhradně na první řadě v níž se projevuje čím dál větší únava.

Itálie ve skupině Bdoplatila na bídnou produktivitu, když ve třech zápasech vstřelila dohromady tři góly. Jednou z mála věcí, kterou o sobě dala výrazněji vědět, bylo zranění ukrajinského obránce a následná velká bitka v závěrečném zápase skupiny. Do skupiny o udržení vstoupil pořadatel letošních olympijských her výhrou nad Kazachstánem, ovšem v dalším zápase opět nevstřelil žádný gól.

Bookmakeři BetAndWin přesto v dnešním zápase favorizují právě italské mužstvo. Vypsali na něj kurs 2,1. Slovinsko potřebuje nutně vyhrát a doufat, že se totéž v souběžně hraném zápase povede i Dánsku nad Kazachstánem. Vsadit si na svěřence českého trenéra lze v kursu 2,6.

Reklama