Hlavní obsah

Zachrání Sparta zpackanou sezonu?

Poslední možnost, jak se dostat do fotbalové Evropy, mají fotbalisté Sparty. Letenští se dnes utkají s ostravským Baníkem; vítěz souboje si v příští sezoně zahraje v Poháru UEFA.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Sparty oslavují gól vstřelený Brnu v semifinále Poháru ČMFS.

Článek

Přestože sparta na jaře mohutně finišovala a doufala i ve druhé místo, skončila nakonec daleko od "evropských" příček. Svoje trápení korunovala podivným zápasem proti Plzni, která se po výhře 3:1 na Letné zachránila. Porážka od Západočechů rozhořčila fanoušky i vedení týmu, které hráčům dalo milionovou pokutu. Svěřenci trenéra Grigy si poté spravili náladu po vítězství 2:0 nad Brnem v pohárovém semifinále; jestli ale chtějí na špatnou sezonu zapomenout, musí dnes v Liberci zvednout nad hlavu trofej pro vítěze poháru. Griga se však dnes bude muset obejít bez potrestaného Šimáka a zřejmě i bez dalšího záložníka Kisela, optimismus ale neztrácí. "Sparta je zvyklá poháry hrát, klub s tím počítá, lidé jsou na to naučení. Poháry a Sparta patří k sobě, je povinnost se jich zúčastňovat," věří kouč v Pohár UEFA.

Jeho týmu se ale postaví soupeř, který se ke konci ligy rozjel a má stejné ambice jako Sparta. Baník Ostrava vyhrál tři ze čtyř posledních zápasů, ve kterých nasázel soupeřům dvanáct gólů. "Ostravě poslední zápasy vyšly, trochu změnila základní sestavu. Útočné duo je hodně nebezpečné, Varadi dal čtyři góly ve dvou zápasech," nepodceňuje soupeře Griga. Do finále se Ostrava dostale po výhře 2:0 nad Hradcem Králové, kterou jen potvrdila svou formu. "V semifinále na nás ležela asi větší tíha. Kdybychom nepostoupili, tak by nás všichni odsoudili. Finále je na jeden zápas na neutrálním hřišti, stát se může cokoliv a my se pokusíme pohár získat," prohlásil trenér Hapal, jehož tým přijedou do Liberce podpořit stovky fanoušků.

I přes formu Baníku je podle bookmakerů favoritem dnešního zápasu Sparta, na kterou vypsali kurs 1.45. Věříte, že Ostrava dokáže proti Spartě na libereckém stadionu alespoň remizovat? Pak si vsaďte na její neprohru s kursem 2.14.

Reklama