Hlavní obsah

Švédové mohou k olympijskému titulu přidat další

, 21. května 2006

Po více než čtrnácti dnech dospělo mistrovstvní světa v ledním hokeji k rozdělování medailí. Utkání zklamaných bude mít stejné obsazení jako na olympiádě v Naganu. O titul si naopak zahrají týmy, které jsou ve finále mistrovství světa jako doma, ale ještě se v něm nepotkaly. Čeští hráči dostanou další šanci na obhajobu.

Článek

V cestě jim bude stát Švédsko, které si ve vyřazovacích bojích proklestilo cestu přes oba zámořské týmy. Dohromady jim vstřelilo jedenáct branek, čímž naznačilo své schopnosti. Přiblížilo se tak v obměněném složení možnosti vyhrát v tomtéž roce olympijské hry i mistrovství světa, což se ještě nikomu nepovedlo.

Podceňovaný český tým měl ve své osmifinálové skupině stejné výsledky jako jeho soupeř ve vedlejší, ale v obou zápasech play off zatím používal zcela jinou taktiku než on. Pokaždé se me přiliš nevydařila první třetina, ovšem dokázal v ní udržet dostatečně přijatelný stav na to, aby ho mohl ohromující vůli otočit. Včera odpoledne se obhájci titulu nechali dokonce přestřílet.

Ve finále se potkávají mužstva, která porazila v play off vítěze osmifinálových skupin. Bookmakeři BetAndWin favorizují olympijské vítěze, kteří v minulých třech letech ve finále ztroskotali dvakrát ve finále na Kanadě. Na Švédsko vypsali kurs 1,95. Český tým naopak zatím nikdy v systému play off na velké akci ve finále nezakopl. Dnes si na něj lze vsadit v kursu 2,7.

Reklama