Hlavní obsah

Edmonton je na vítězné vlně

, 23. května 2006

Play off NHL má za sebou již po dvou zápasech v obou finálových sériích jednotlivých konferencí. V té západní se dnes série stěhuje do Kanady. O postup do finále celé soutěže v ní soupeří týmy ze šestého a osmého místa tabulky po základní části, což ukazuje na mimořádnou vyrovnanost. Stav této série ovšem zatím vyrovnaný není.

Článek

Edmonton totiž využil toho, že jeho série ve druhém kole byla nejdelší a díky tomu nevypadl ze zápasového rytmu. Oba zápasy na ledě svého finálového soka vyhrál stejným poměrem a domů se vrací ve velmi dobrém rozpoložení. Táhne totiž již šňůru šesti výher. Nijak ho zatím nedokázaly zastavit ani různorodé zdravotní problémy. Minule chyběli na ledě Dvořák, Torres a v obraně Bergeron, ale druzí dva by již hrát měli. Naopak může chybět pro nachlazení J. Smith.

Anaheim využil podobné výhody rozehranosti jako jeho současný soupeř ve druhém kole. Před finále však měl příliš mnoho volna a ačkoli dnešní domácí tým vždy přestřílel, jeho produktivita byla dosti malá. Celý květen se potýká s využíváním přesilovek a jeho finálový soupeř našel naopak recept na oslabení dnešních hostů.

Bookmakeři BetAndWin favorizují domácí tým, který ovšem během sezóny před vlastními diváky neexceloval. Na Edmonton vypsali kurs 2,05. Anaheim na ledě dnešního soupeře nevyhrál sedm let. Vsadit si na vylepšení této nelichotivé bilance a na pokus o záchranu série lze v kursu 2,85.

Reklama