Hlavní obsah

Východní konference dospěla do finále

Jediný den volna měli basketbalisté Detroitu před zahájením finálové série Východní konference. Po vítězství v sedmém zápase nad Clevelandem se Pistons chystají na Miami.

Článek

Přestože měl Detroit nejlepší bilanci po základní části a v prvním kole si bez větších problémů poradil s Milwaukee, proti Clevelandu měl namále. Hráči trenéra Saunderse prohrávali už 2:3 a museli odvracet vyřazení na palubovce soupeře. Zkomplikovali si tak situaci; po nedělním souboji s Kavalíry měli na odpočinek jen včerejšek. "Je dobré mít tři nebo čtyři dny odpočinku, ale když se to protáhne, můžete se dostat z rytmu," nepřipouští si nevýhodu vynikající obránce domácích Tyshaun Prince. Po hvězdě Kavalírů LeBronu Jamesovi si nyní musí poradit s dalším hráčem, který se dokázal mezji elitu dostat během pouhých tří let. Dwyane Wade se se Shaquillem O'Nealem stal hlavním tahounem Heat a domácí vědí, že uhlídat tyto dva bude těžší než ubránit samotného Jamese. "Je podobně šikovný jako LeBron," ocenil Wadea Ben Wallace. "Mají ale i druhou možnost, LeBron neměl Shaqa pod košem. Bude to o něco těžší," dodal.

Na rozdíl od Detroitu si Miami poradilo se svým soupeřem hladce. Zaváhali sice hned v prvním utkání před svými diváky, další čtyři duely ale dokázali nad New Jersey vyhrát. Poslední z nich přesně před týdnem, který hráči Heat mohli využít k relaxaci po náročné základní části. Dnes zavítají na hřiště, kde letos ještě nedokázali vyhrát; na konci prosince prohráli v Detroitu 101-106 a v březnu 73-82.

Pistons jsou před svým publikem jako obvykle kursovým favoritem; společnost Betandwin vypsala na domácí kurs 1.40 a handicap 5.5 bodů. Věříte, že odpočinuté Miami dokáže poprvé v sezoně na půdě Detroitu zvítězit? Pak si vsaďte na hosty, kurs je rovných 3.00.

Reklama