Hlavní obsah

Phoenix zavítá k prvnímu zápasu do Dallasu

Vyčerpaní, ale šťastní. Tak by se daly popsat pocity basketbalistů Phoenixu a Dallasu, kteří se dostali do finále Západní konference NBA. Oba týmy, který mají za sebou sedmizápasové bitvy, v něm nastoupí dnes k prvnímu souboji.

Článek

Přeci jen těžší cestu do něj měl Phoenix, který v play off zatím odehrál maximální počet zápasů, tj. 14. Třetí nejlepší tým Západu po základní části nejprve otáčel sérii proti Los Angeles Lakers a sedm utkání poté potřeboval i ke zdolání jejich městských rivalů, Clippers. Podobné drama se dá čekat i proti Dallasu a Suns doufají, že to pro ně znovu skončí dobře. "Zažili skvělý rok," pochválil soupeře hráč Phoenixu Steve Nash, který k Suns přišel právě z Dallasu. "Avery Johnson byl jako trenér roku senzační. Vštěpil svým hráčům disciplínu a všichni si teď věří," dodal kanadský rozehrávač, který byl podruhé za sebou zvolen nejužitečnějším hráčem NBA.

Přestože Dallas celou sezonu předvádí týmový basketbal, je zřejmé, že jejich největší hvězda Dirk Nowitzki dospěl ve vůdce mužstva, který dokáže v kritických chvílích rozhodovat zápasy. Prokázalo to i sedmé utkání se San Antoniem, které především díky němu dokázal Dallas strhnout v prodloužení na svou stranu. Nashova blízkého kamaráda čeká souboj se Shawnem Marionem, který bude mít za úkol univerzální německé křídlo ubránit. Velkou útočnou silou ovšem disponuje prakticky celá základní pětka Dallasu a někteří náhradníci, kteří dříve patřili mezi opory svých týmů. Navíc, zatímco se Phoenix spoléhá především na útok, Mavericks patří k nejlépe bránícím týmům soutěže a právě defenziva by pro ně mohla být klíčem k postupu do finále.

V soubojích vyrovnaných týmů často rozhoduje domácí prostředí, které je zřejmě důvodem, proč bookmakeři vypsali na Dallas kurs 1.33 a handicap 6 bodů. Věříte, že hned v prvním utkání se Phoenixu podaří Dallas zaskočit? Pak si vsaďte na hosty s kursem 3.40. Tipovat ale můžete i to, kolik dá který hráč bodů a pokud nepůjdete spát, můžete sázet během zápasu live.

Reklama