Hlavní obsah

Maddux chce přerušit sérii bez vítězství

Jako uragán vtrhl do nové sezony MLB čtyřicetiletý veterán Greg Maddux. Nadhazovač Chicaga Cubs vyhrál prvních pět zápasů, ovšem od té doby na vítězství čeká. Dočká se ho dnes proti Floridě?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Maddux, kterého jednoho dne bezpochyby čeká baseballová Síň slávy, je na nejlepší cestě navázat na lichotivou statistiku, kterou si vedl dlouhých sedmnáct let. Hráč, který za svou dlouhou kariéru vystřídal jen dva týmy, dokázal vyhrát každou sezonu alespoň 15 zápasů nepřetržitě od roku 1988. Svou sérii si držel až do loňska, kdy měl bilanci 13-15. Letos už v dubnu stihl vyhrát pět zápasů, v květnu se mu ale přestalo dařit a z posledních čtyř zápasů tři prohrál a v jednom si připsal tzv. no decision. Cubs se letos nedaří v útoku, který hlavní příčinou pěti proher chicagského týmu ze šesti posledních utkání.

Nejsmolnější prohru zaznamenali včera na hřišti Floridy. Cubs vedli v deváté směně 4:3, jejich closer Ryan Dempster ale nedokázal zápas dotáhnout do úspěšného konce a po Jacobsově odpalu zvítězili domácí. Ti si tak připsali druhé vítězství proti stejnému soupeři v řadě. Proti matným Cubs dnes pošlou na kopec Briana Moehlera, který se po špatném vstupu do sezony vzpamatoval a posledních dva zápasy už odházel velmi slušně.

S velezkušeným Madduxem jsou dnes podle bookmakerů favoritem hosté, na které společnost Betandwin vypsala kurs 1.69 a 2.10 v handicapu. Věříte, že Florida dokáže zvítězit i potřetí za sebou? Pak si vsaďte na Marlins, kurs je 2.20.

Reklama