Hlavní obsah

Finále Východní konference se přesunulo do Miami

Eurotip.cz

První zápas před svými divýky ve finále Východní konference NBA odehrají basketbalisté Miami. Heat se domů vracejí za slibného stavu 1:1 a dnes se budou s Detroitem bít o vedení v sérii.

Článek

Finále, ve kterém se potkaly dva největší favorité Východní konference, začalo lépe právě Miami. Jeho hráči si v Detroitu vyšlápli na domácí hned v prvním utkání a zvítězili 91-86 poté, co se jim dařila střelba a zároveň i obrana.

Pistons - unavení z dlouhé série proti Clevelandu - věděli, že další prohra by mohla znamenat katastrofu. Proto se ve druhém utkání do Miami pustili hned od začátku; v první čtvrtině jim dovolili pouhých 12 bodů a ačkoli hosté v závěru mohutně finišovali, Detroit ubránil těsnou výhru 92-88. V domácím dresu se zápas vydařil především vyhlášenému obranáři Tayshaunu Princeovi, který zaznamenal 24 bodů, ke kterým přidal jedenáct doskoků a tři asistence. Mezi hosty jako obvykle vynikali Shaquille O'Neal a nejlepší střelec zápasu Dwyane Wade; ten ovšem také nejčastěji přicházel o míč a zápas dokončil s devíti ztrátami.

V Detroitu bylo Miami outsiderem, na své palubovce je ale floridský tým podle bookmakerů favoritem. Společnost Betandwin proto dnes na domácí vypsala kurs 1.59 a handicap 3 body. Pokud věříte hostům, pak si na ně můžete vsadit v kursu 2.40. Tipovat ale můžete i na počty bodů jednotlivých hráčů a pokud se nechystáte spát, můžete od 2:00 sázet live.

Reklama