Hlavní obsah

Itálii dnes prověří Švýcaři

Dva těžcí soupeři čekají na italské fotbalisty před jejich odjezdem na mistrovství světa v Německu. Prvním z nich je Švýcarsko, se kterým se hráči trenéra Lippiho poměří dnes.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Marcello Lippi si nevybral Švýcarsko a Ukrajinu náhodou. Trenér italského výběru věří, že obě země dokážou jeho hráče připravit na to, co je v Německu čeká. "Vybral jsem si je, protože jsou to silní protivníci," prohlásil Lippi. "Z výsledků si hlavu příliš dělat nebudu, především chci, aby se dokázali pořádně připravit a soustředit," dodal kouč týmu, který ve skupině narazí také na Českou republiku. Po třech měsících může Lippi konečně počítat s Franciscem Tottim, který se v útoku představí vedle Del Piera a Gilardina, kvůli zranění dnes ale na trávník nevyběhne trojice Nesta, Zambrotta, Perrotta.

Švýcarsko si - stejně jako Česká republika vybojovalo možnost hrát v Německu až v play off, ve kterém po dramatickém průběhu vyřadilo Turky. Jejich hlavní zbraní je defenziva; ve své skupině, kterou vyhrála Francie, neprohráli Švýcaři ani jeden zápas a v deseti utkáních inkasovali pouhých sedm gólů. V Německu chtějí hráče helvétského kříže napodobit turnaj z roku 1994, kdy se dostali mezi nejlepších 16 týmů.

Jak naznačil italský trenér, dnešní výsledek není pro jeho tým příliš důležitý. Přesto bookmakeři Italy favorizují; experti z Betandwin vypsali na výhru hostů kurs 2.05. Myslíte si, že v přípravném utkání uhájí Švýcarsko domácí půdu? Potom si vsaďte na jejich neprohru s kursem 1.60 nebo rovnou na vítězství domácích v kursu 3.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články