Hlavní obsah

Německo se chce vyvarovat chyb v obraně

Ačkoliv se fotbalové mistrovství světa nezadržitelně blíží, trenér domácích Jürgen Klinsmann stále ještě nemá jasno v tom, koho postaví do základní jedenáctky. Pomoci v rozhodování by mu měl dnešní zápas v Düsseldorfu, kde Německo přivítá tým Kolumbie.

Foto: Jiří Reichl

Teamgeist - oficiální míč pro fotbalové mistrovství světa v Německu 2006

Článek

Klinsmannův tým není pár dní před zahájením šampionátu zrovna v optimální pohodě. Němci mají za sebou přátelský zápas s Japonskem, se kterým jen remizovali 2:2. Kapitán německého výběru Michael Ballack, který jindy trenérovy kroky na veřejnosti nekritizuje, prohlásil, že jeho mužstvo nemůže hrát tak, jako naposled proti asijskému týmu. "Jürgen Klinsmann sestavil v posledních dvou letech velmi mladý tým, který dělá pořád stejné chyby. Dopouštíme se těch samých chyb v obraně," řekl Ballack na tiskové konferenci. "Hrajeme velmi, velmi útočným stylem, ale nedaří se nám udržet míč na kopačkách. Proti dobře připraveným týmům, jako jsou naši soupeři ve skupině, bychom měli soustředěněji bránit. Trenér ví, co si o tom myslím já i moji spoluhráči. Už jsme o tom mluvili, ale poslední rozhodnutí je na něm," dodal záložník. "Každého hráče musíme podrobit podrobné analýze," konstatoval Klinsmann. "Za jejich góly může série našich chyb; nikdy nebudeme hrát úplně bezchybně, alespoň jsme zmenšili jejich počet," řekl trenér, který doufá, že proti dnešnímu soupeři už nastoupí obránce Lahm, který se před dvěma týdny podrobil operaci lokte.

Kolumbie má na přelomu května a června nabitý program. Před deseti dny se ve Spojených státech utkala s Ekvádorem, se kterým remizovala 1:1, a tři dny nato s Rumunskem odehrála bezgólovou remízu s Rumunskem. Poté Jihoameričané odcestovali do Evropy, kde je potkala kuriozní příhoda - jeden z jejich tréninků musel být zrušen, protože se jim na cestě z Polska ztratily kopačky. Část zavazadel se jim ztratila při jejich odjezdu z Chorzowa; zde Jihoameričané porazili domácí 2:1 díky kurioznímu gólu brankáře Martineze, který vstřelil branku svému protějšku prakticky přes celé hřiště. Polsko i Německo si Kolumbii vybraly jako svého soupeře v přátelských zápasech z prostého důvodu - oba evropské týmy totiž hrají ve skupině A, kde hrají s Kostarikou a Ekvádorem, jejichž styl je podobný kolumbijskému.

I přes současné problémy německého mužstva mu dnes bookmakeři věří; společnost Betandwin vypsala na domácí kurs 1.50. Věříte dnes Kolumbii, která už jednoho účastníka mistrovství světa porazila? Potom si vsaďte na neprohru hostů s kursem 2.20. A jestli budete moci zápas sledovat v televizi, můžete si ho kdykoliv zpříjemnit live sázkou.

Reklama