Hlavní obsah

Další překážka: Světlana Kuzněcovová

Pouhé dva zápasy dělí českou tenistku Nicole Vaidišovou od triumfu na pařížském grandslamovém turnaji. Do finále se dnes pokusí přejít přes Světlanu Kuzněcovovou.

Článek

Ruska je třetí tenistkou z nejlepší světové patnáctky v řadě, na kterou Vaidišová narazí. Dá se tedy předpokládat, že se sedmnáctiletá Češka těžké soupeřky nezalekne a o finále se tvrdě popere, jak to udělala v předešlých kolech. Silné nervy Vaidišová prokázala nejprve proti světové jedničce Mauresmové; přestože první set prohrála v tie-breaku, psychicky ji to nezlomilo a další dvě sady získala díky fantastickému výkonu pro sebe. Stejný průběh mělo také čtvrtfinále proti Venus Williamsové - i s ní česká hráčka prohrála první set ve zkrácené hře a i v tomto utkání se Vaidišová zvedla a po zbytek zápasu byla lepší než její soupeřka.

Ani Kuzněcovová neměla cestu do semifinále French Open jednoduchou. Už ve druhém kole ji čekala nebezpečná Číňanka Li, se kterou si poradila ve dvou setech. Proti Italce Schiavoneové prohrála první set hladce 1-6 a musela zápas otáčet. Ve čtvrtfinále ji krajanka Safinová trápila jen v prvním setu, který dotáhla do tie-breaku; ve druhé sadě soupeřka Kuzněcovové příliš nevzdorovala a dostala nepopulárního "kanára".

Vaidišová se s Kuzněcovovou utkala zatím jednou; loni ve Wimbledonu ji Ruska porazila po bitvě 7-5 6-7 6-2. Česká tenistka ovšem měla nepříznivou bilanci i s Mauresmovou a Williamsovou, nad kterými v Paříži zvítězila. Dnes je podle bookmakerů mírnou favoritkou Kuzněcovová, na kterou společnost Betandwin vypsala kurs 1.75. Věříte, že se mladá Češka nezastaví ani v semifinále a dnes postoupí? Potom si vsaďte na Vaidišovou, kurs je 1.85. A jestli se dosud nemůžete rozhodnout a budete zápas sledovat v televizi, počkejte si do začátku utkání a potom začněte sázet live!

Reklama