Hlavní obsah

Polsko stále čeká na gól

Už jen prestiž je v sázce v dnešním zápase mezi Polskem a Kostarikou. Po dvou utkáních je jasné, že se oba soupeři rozloučí se šampionátem po základní skupině; dokáže někdo z nich uhrát alespoň jedno vítězství?

Článek

Polským fotbalistům se nejen nepodařilo uhrát bod, ve dvou zápasech dokonce nevstřelili ani gól. Na úvod mistrovství prohráli s Ekvádorem 0-2 a o možnost postupu je připravila smolná prohra s Německem, které jediný gól zápasu vstřelilo v nastavení. Výsledky Poláků budou stát křeslo jejich trenéra Janase, který prý po mistrovství odstoupí a souboj s Kostarikou je tak poslední pod jeho vedením. "Zbytky energie vložíme do zápasu s Kostarikou," chce se důstojně rozloučit Janas se šampionátem i se svým působením u reprezentace. "A ukázat se chceme také před našimi skvělými fanoušky, kteří nás od začátku fantasticky podporují," dodal.

zatímco Polákům se nedaří v útoku, Kostarika hoří především v obraně. Od Ekvádoru a Německa dostali svěřenci trenéra Guimaraese sedm gólů, které je připravily o možnost postoupit do osmifinále. "Dostat ve dvou zápasech sedm gólů je příliš na to, že jsme se před mistrovstvím zaměřili na trénink defenzivního systému," prohlásil kouč, jehož tým podruhé za sebou skončí na mistrovství světa v základní skupině. "Je jasné, že jsme nedosáhli toho, co jsme si předsevzali," řekl si záložník Mauricio Solis. "Není nic horšího, než opustit mistrovství když víte, že máte na to, jít dál," posteskl si. "Hráli jsme na třech šampionátech a ano, tenhle je náš nejhorší," přidal se k němu Wanchope, pro kterého je dnešní utkání posledním v reprezentačním dresu.

V souboji dvou zklamaných týmů věří bookmakeři víc Polákům, na které vypsali kurs 1.70. Věříte, že se Kostarika s Německem rozloučí důstojně? Potom si vsaďte na její neprohru, kurs je 2.02. A jestli máte rádi adrenalin, zapněte si televizi a vsaďte si během zápasu live!

Reklama