Hlavní obsah

Naděje Trinidadu stále žije

Poslední jiskra naděje zbývá v Německu reprezentantům Trinidadu a Tobaga. Podceňovaný tým je s jedním bodem na třetím místě skupiny B; pokud dnes druzí Švédové prohrají a Trinidad porazí Paraguay, mohou hráči trenéra Beenhakkera postoupit na úkor Evropanů.

Článek

Není to ale rozhodně jednoduchý úkol, už proto, že ve dvou zápasech nedal Trinidad ani gól a nyní má skóre 0-2. Aby mohl postoupit, musí buď výrazně porazit Paraguay nebo doufat, že dnes Anglie Švédsko rozdrtí velkým gólovým rozdílem. "Naše šance na postup jsou malé. Nečekali jsme ale, že si povedeme takhle dobře," chválí svoje hráče Beenhakker, přestože nevstřelili jedinou branku. Přesto ale doufá, že při jeho týmu bude stát stejné štěstí, se kterým prošli kvalifikací.

Spokojeni se svým vystoupením na šampionátu ovšem rozhodně nemohou být jejich dnešní soupeři. Ani Paraguay zatím nevstřelila žádný gól, Angličané i Švédoví jim zato po jednom dali a poslali Jihoameričany ke dnu tabulky. "Je těžké zjistit, proč jsme vyhořeli, když jsme ani jednou nehráli špatně," posteskl si útočník Bayernu Mnichov Roque Santa Cruz. "Hráči si věřili. Všichni jsme smutní, protože cítíme, že jsme do toho dali všechno," dodal. Kritici jeho týmu vyčítají málo mladé krve, která by oživila hru týmu, který chtěl v Německu potrápit favority. Jedním z veteránů v mužstvu Paraguaye je Roberto Acuna. "Měli bychom najít mladé hráče," prohlásil záložník, se kterým souhlasí i jeho spoluhráč Caniza. "Paraguayský fotbal se musí přeorganizovat, máme spoustu mladých hráčů, kteří by mohli hrát," řekl Caniza.

Přestože Paraguaycům dnes už o nic nejde, určitě se chtějí rozloučit s Německem první výhrou. Podle bookmakerů by se jim to mohlo podařit; společnost Betandwin vypsala na jejich výhru kurs 1.85. Věříte více Trinidadu, který dokázal potrápit i Anglii? Potom si vsaďte jeho neprohru, kurs je také 1.85. A jestli jste se dosud nerozhodli, můžete si počkat do úvodního hvizdu a potom začít sázet live.

Reklama