Hlavní obsah

Írán už bojuje jen o čest

Už jen malou naději na postup mají fotbalisté Angoly, které čeká poslední zápas ve skupině. Afričané dnes musí porazit Angolu a zároveň doufat, že si Portugalci poradí s Mexikem.

Článek

I za tu malou naději ale může být Angola ráda. Svěřenci trenéra Goncalvese nevstoupili do turnaje zrovna šťastně; hned na úvod prohráli s Portugalskem 0-1 a v tu chvíli to s nimi vypadalo bledě. Ve svém druhém zápase ale dokázali uhrát bezbrankovou remízu s Mexikem, které má nyní k postupu výrazně blíže. Angolané, kteří v Německu dosud nevstřelili gól, se musejí spolehnout na Portugalce, že porazí Mexičany a sami musejí vyhrát nad Íránem takovým rozdílem, který jim bude k postupu stačit. Trenér Goncalves ví, že šance jeho týmu jsou minimální, i tak je ale s účinkováním Angoly na šampionátu spokojen. "Předtím, než jsme sem dorazili, jsme měli dva cíle: aby na nás byla hrdá naše země a náš kontinent. A myslím, že toho jsme dosáhli," prohlásil kouč, který dnes zřejmě dá důvěru dvěma útočníkům a místo obvyklého rozestavení 4-5-1 pošle na trávník formaci 4-4-2.

Zatímco Angola má alespoň teoretickou naději, Írán už hraje jen o čest. Asijci, kteří doufali v postup, si po prohrách s Portugalskem a Mexikem balí kufry a dnešní výhra by byla už jen důstojným rozloučením s mistrovstvím. Svěřenci trenéra Ivankoviče, který si stěžoval na tlak médií, nehráli špatně, přesto v Íránu neunikli kritice. "Je zodpovědný za všechnu tu extravaganci a mrhání peněz," napsal například na Ivankovičovu adresu deník Iran Varzeshi. I proto chtějí Íránci dokázat, že fotbal umějí. "Nyní je to pro nás věc cti a do posledního zápasu dáme všechno," tvrdí záložník Zandí. "Rádi bycom skončili třetí ve skupině," dodal.

Podle bookmakerů nemá dnešní zápas výrazného favorita. Na Angolu je proto kurs 2.50, na remízu 3.30 a na vítězství Íránců kurs 2.65. Nemůžete se pořád rozhodnout? Potom si počkejte do 16.00 a potom začněte sázet live!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články