Hlavní obsah

Austrálie a Chorvatsko se poperou o postup

Eurotip.cz

Klíčový zápas dnes čeká fotbalisty Austrálie a Chorvatska. Vítěz dnešního souboje s největší pravděpodobností postoupí do osmifinále, poražený si může balit kufry a zamířit domů.

Článek

O poznání hůře jsou na tom Chorvaté. Svěřenci trenéra Kranjčara prohráli s Brazílií 0-1 a jediný bod mají za remízu s Japonskem; ani v té ale nedali gól, na který nyní čekají už 256 minut. Kranjčar dnes místo Klasniče vyzkouší v útoku útočníka CSKA Moskva Oliče. "Včera jsem nominoval základní jedenáctku a řekl jsem, že Olič nahradí Klasniče," prohlásil trenér, který do sestavy nemohl dát ani Roberta Kovače, který si proti Australanům odpyká trest.

Australané se dnes nemusí nikam hnát; pokud Japonci neporazí Brazílii, stačí protinožcům k postupu i remíza. Holandský trenér Australanů přesto nakázal svým hráčům útočit a pokusit se vyhrát. "Je nemožné - zvlášť proti útočnému týmu - se jen dívat a zkoušet uhrát výsledek 0-0," řekl Guus Hiddink. "Bylo by to proti naší přirozenosti. Náš tým půjde za vítězstvím," dodal. Jediný hráč, se kterým dnes nemůže počítat, je obránce Popovič, který se zranil v utkání proti Brazílii a mistrovství pro něj skončilo; k úlevě australských fanoušků FIFA nepotrestá útočníka Kewella poté, co měl v neděli výměnu názorů s rozhodčím Merkem.

Podle bookmakerů mají blíže k vítězství Chorvaté, na které společnost Betandwin vypsala kurs 2.20; na remízu je kurs 3.30 a na výhru Austrálie 3.10.

Reklama