Hlavní obsah

Švýcaři svedou s Koreou bitvu o postup

Klíčový zápas dnes čeká fotbalisty Jižní Koreje a Švýcarska. Oba týmy dnes spolu sehrají zápas, ve kterém se rozhodne, kdo postoupí do osmifinále a kdo se s mistrovstvím světa rozloučí.

Článek

Existuje dokonce možnost, že ze skupiny postoupí oba soupeři; pokud dnes budou remizovat a Francie neporazí alespoň o dva góly Togo, dostane se do osmifinále Korea i Švýcarsko. Na to se ale určitě nebude chtít ani jeden z týmů spoléhat. Určitě tedy ne Korea, která by si v případě nerozhodného výsledku se Švýcarskem a výhry Francie o víc gólů musela balit kufry. Korejci totiž mají horší skóre než Švýcarsko, a tak jistotu postupu získají jen výhrou nad svým dnešním protivníkem. Jejich trenér Dick Advocaat ale moc dobře ví, že Koreu nečeká lehký zápas. Švýcaři totiž ve dvou utkáních neinkasovali jediný gól a na tréninku se Korejcům navíc zranila jejich největší hvězda Pak Či-song, nad jehož startem dnes visí otazníky. Trenér týmu, který na minulém šampionátu skončil na čtvrtém místě, ale míří vysoko. "Být první ve skupině se Koreji nikdy nepovedlo. Pojďme psát historii," prohlásil Advocaat.

Sebedůvěrou může oplývat i jeho švýcarský protějšek Köbi Kuhn. Hráči Švýcarska na mistrovství nejprve remizovali 0-0 s Francií a ve druhém zápase porazili 2-0 Togo. To jim dnes dává lepší výchozí pozici, protože se mohou spokojit i s remízou. "Samozřejmě je to pro nás výhoda, že nemusíme Koreu porazit," prohlásil Hakan Yakin. "Může ale být nebezpečné takhle uvažovat, protože Korea potřebuje vyhrát. Nebylo by od nás chytré hrát na remízu. Viděli jsme v posledních deseti minutách jejich utkání s Francií, jak dokážou být nebezpeční," varuje záložník, jehož mužstvo se s Koreou utká vůbec poprvé.

Výkony Švýcarů je dnes pasují do role favorita, na kterého bookmakeři vypsali kurs 2.05. Věříte dnes Korejcům, kteří chtějí zopakovat čtyři roky starý úspěch? Potom si vsaďte jejich neprohru, kurs je 1.69. Pokud vám to nestačí, vyberte si některou z desítek dalších příležitostí a adrenalinoví sázkaři si mohou užít napětí při live sázení.

Reklama