Hlavní obsah

Zastaví Mexiko argentinský útok?

Eurotip.cz

Těžký úkol dnes čeká reprezentanty Mexika. V osmifinále totiž narazí na jednoho z největších favoritů šampionátu, Argentinu, která po bezgólové remíze s Nizozemím znovu bude chtít ukázat svou ofenzivní sílu.

Článek

Tu už Jihoameričané předvedli ve skupině C, kterou vyhráli. Po úvodním vítězství 2-1 nad Pobřežím slonoviny se obětí jejich nezastavitelného útoku stali Slovinci; tým, který v deseti kvalifikačních zápasech dostal jediný gól, jich od Argentiny dostal hned šest. Sílu jejich ofenzivy podtrhuje fakt, že na šesti přesných trefách se podílelo pět hráčů. Gólově naprázdno vyšli Argentinci až proti Nizozemí, to ovšem Jihoameričané hráli bez několika důležitých hráčů, které Pekerman šetřil na dnešní utkání. Dvojnásobní mistři světa se nyní zřejmě vrátí k sestavě se Saviolou a Crespem v útoku. Ačkoli jsou díky svým výkonům na šampionátu považování za jednoho z favoritů mistrovství, Pekerman varuje před podceňovaným soupeřem. "Mexičané nejsou lehkým soupeřem. Dokázali to už v dřívějších zápasech s Argentinou," řekl argentinský kouč, který bude muset místo zraněného obránce Burdissa postavit Colocciniho.

Zatímco Argentinci byli už dvakrát mistry světa, Mexičané se jen dvakrát dostali do čtvrtfinále, a to měli pokaždé výhodu domácího prostředí. Přesvědčivě zatím nehrají ani v Německu. V prvním utkání sice vyprovodili Írán 3-1, potom ale jen remizovali 0-0 s Angolou a v rozhodujícím utkání nestačili na oslabené Portugalce, se kterými prohráli 1-2; naštěstí pro ně si Angola neporadila s Íránem, a tak hráči trenéra La Volpeho s pouhými čtyřmi body postoupili. Je otázkou, jestli jim dnešní pozice outsidera nedává výhodu - proti silnému soupeři mohou jen překvapit. Samotný La Volpe má dnes dvojí motivaci. Jednak chce postupem do čtvrtfinále vyrovnat mexické maximum a určitě by rád porazil zemi, jejíž barvy kdysi sám hájil; mexický kouč má doma dokonce zlatou medaili z mistrovství světa z roku 1978. "Cítím se být Mexičanem," vzkázal Argentině. Za hlavní problém svého týmu označil La Volpe zakončování akcí. "Na trénincích na tom nepřestáme pracovat," prohlásil trenér po prohraném zápase s Portugalskem. Dobrou zprávou je pro něj návrat vyléčeného útočníka Borgettiho, zápas ale vynechá potrestaný Perez, kterého nahradí rodilý Brazilec Zinha.

Podle očekávání je kursovým favoritem dnešního zápasu Argentina, na kterou společnost Betandwin vypsala 1.35. Věříte Mexičanům, kteří chtějí napravit klopýtnutí proti Portugalsku? Potom si vsaďte jejich neprohru s kursem 2.94. A jestli se pořád nemůžete rozhodnout, počkejte si do úvodního hvizdu a podle dění na hřišti sázejte live.

Reklama