Hlavní obsah

Získá Minnesota desátou výhru v řadě?

Další baseballový tým o sobě dává vědět v našlapané Centrální divizi Americké ligy. Minnesota zahájila stíhací jízdu za Detroitem a Chicagem, které divizi zatím vévodí; Twins vyhráli devět zápasů v řadě a vítěznou řadu se pokusí zaokrouhlit dnes proti Milwaukee.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Ačkoli je už dlouhá léta hlavní zbraní Twins nadhoz a v útoku patří klub z Minneapolis mezi ty slabší, v posledních zápasech se pálkaři MInnesoty stali postrachem soupeřů. Během devítizápasové vítězné šňůry nastříleli celkem 63 bodů, tedy v průměru sedm na zápas. Není divu, že s takovou ofenzivou Twins vítězí, zvlášť když disponují fantastickou dvojicí nadhazovačů Santana-Liriano. Posledně jmenovaný, který prožívá svou první plnou sezonu v MLB, má bilanci 8-1 a vynikajících 2.21 bodů za devět směn; doma je zatím neporažený a soupeřům tam dovolí dokonce pouhých 1.57 oběhu za devět směn. Liriano začal sezonu jako reliever, do rotace se dostal až poté, co dokázal, že si důvěru zaslouží i přes svých pouhých 22 let. První zápas jako zahajovací nadhazovač odehrál právě proti Milwaukee, na jehož stadinou dovedl svůj tým k vítězství 5-1.

Milwaukee letos zatím není týmem, který by si svými výkony říkal o play off. Loni skončil s vyrovnanou bilancí 81-81 a podobně je na tom letos, kdy vyhrál čtyřicet zápasů a 42 jich prohrál. Nutno dodat, že většinu sezony odehráli Brewers bez své největší hvězdy na nadhozu; Ben Sheets má stále problémy s pravým ramenem a od návratu ho stále dělí několik týdnů. Nedaří se ani loni výbornému Dougu Davisovi, jediným světlým bodem pro Milwaukee jsou tak na nadhozu asi jen výkony uzdraveného Japonce Ohky a hlavně Chrise Capuana, který po loňském vydařené sezoně dokazuje, že nebyla náhodná. Dnes se Minnesotě postaví nováček Zach Jackson. Třiadvacetiletý hráč má sice pořád co zlepšovat, na svůj věk ale zatím prokázal vzácnou kontrolu míče; během třiadvaceti odházených směn nechal metu zdarma jen třem pálkařům soupeře.

Podle bookmakerů by domácí Twins měli zaokrouhlit počet výher v řadě na deset. Společnost Betandwin vypsala na Minnesotu nízký kurs 1.36 a na jejího soupeře 3.20. Nestačí vám to? Pak si vsaďte na počet bodů nebo na to, kolika strikeoutů dosáhne Francisco Liriano.

Reklama