Hlavní obsah

Vaidišová má namířeno do čtvrtfinále

Své wimbledonské maximum překonala postupem do čtvrtého kola česká tenistka Nicole Vaidišová. Podívat se může ještě dál, pokud si dnes poradí s nebezpečnou Číňankou Li.

Článek

Vaidišová, která se ve svých sedmnácti letech stále ještě zlepšuje, v posledních týdnech dokazuje, že jí nedělá potíže žádný povrch. Po finále ve Štrasburku a French Open, kde měla velmi blízko postupu do finále, ve Wimbledonu absolvuje další spanilou jízdu. Její formu zatím odnesly tři soupeřky - krajanka Koukalová, Bondarenková ani Špremová proti Vaidišové neuhrály ani jeden set. Česká tenistka je tak už v osmifinále, kam se zde předtím - především kvůli svému nízkému věku - ještě nepodívala; loni zde skončila ve třetím kole, když ji zastavila Světlana Kuzněcovová.

Právě tato Ruska je největším skalpem, který si v letošním ročníku Wimbledonu připsala dnešní soupeřka Vaidišové, Na Li. Čtyřiadvacetiletá Asiatka se tak Kuzněcovové pomstila za vyřazení v Paříži ve třetím kole. O formě talentované Číňanky se ostatně mohly přesvědčit už Virginie Razzanová, která ve druhém setu dokonce dostala kanára, a poté i zkušená travařka, Američanka Tuová. Ve třetím kole sice Kuzněcovová získala první sadu pro sebe, poté už ale dominovala Li, která další sety získala v poměru 6-2 a 6-3.

Vaidišová se s Číňankou dosud neutkala. V jejich prvním souboji věří bookmakeři více Češce na kterou vypsali poměrně nízký kurs 1.22. Věříte, že si Li po Kuzněcovové udělá další významný zářez na pažbě? Potom si vsaďte na vítězství podceňované Asiatky, kurs je 3.43.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články