Hlavní obsah

Wimbledon uvidí reprízu finále z Australian Open

Eurotip.cz

Ve třetím grandslamovém finále v řadě si zahraje Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová. V tom prvním prohrála s Amelií Mauresmovou; pomstí se jí dnes za porážku z Melbourne?

Článek

Francouzská tenistka vítězstvím na Australian Open překazila Heninové možnost získat všechny čtyři grandslamové tituly v jednom roce. Belgičanka poté triumfovala v Paříži a nyní má blízko k vítězství i ve Wimbledonu. Její cesta do finále budí respekt; poradila si postupně s Yuanovou, Jekatěrinou Byčkovovou a další Ruskou Čakvetadzeovou, Slovenkou Hantuchovou, ve čtvrtfinále potom se Severine Bremondovou a do finále postoupila po vítězství nad krajankou Clijstersovou. Během této spanilé jízdy neztratila jedinou sadu a až do semifinále proti ní soupeřky neuhrály víc než tři gamy za set.

V cestě za titulem jí tak nyní stojí jediná soupeřka. Je jí Amelie Mauresmová, které má Belgičanka co oplácet poté, co vzdala finále Australian Open za stavu 1-6 0-2. Jednou už ji od té doby porazila, v Berlíně zvítězila Heninová lehce 6-1 6-2, výhra ve finále grandslamového turnaje by ale byla určitě sladší. Stejně jako dnešní soupeřka zahájila Mauresmová své vystoupení ve Wimbledonu suverénně. V prvním kole nedovolila ani set nebezpečné Australance Stosurové a bez větších problémů poté přešla i přes kvalifikantku Prattovou a talentovanou Anu Ivanovičovou ze Srbska. Potrápila ji až Ruska Myškinová, která ve čtvrtfinále získala druhý set a utkání zdramatizovala; třetí sadu ale získala Mauresmová pro sebe a postoupila do semifinále, kde si po stejném průběhu poradila i s bývalou wimbledonskou šampionkou, Ruskou Šarapovovou.

Ačkoli je bilance obou hráček poměrně vyrovnaná, tři z posledních čtyř zápasů vyhrála Heninová, jejíž jedinou prohrou byla skreč v Austrálii. To je jedním z důvodů, proč dnes bookmakeři věří víc Belgičance, na kterou vypsali kurs 1.34. Myslíte si, že Mauresmová dokáže své soupeřce vyfouknout další grandslamový titul? Potom si vsaďte na Mauresmovou, kurs je 2.74. A jestli se nedokážete rozhodnout, počkejte si a vsaďte si kdykoliv během utkání live.

Reklama