Hlavní obsah

Odjede Kansas z Detroitu bez výhry?

Zpátky do nejnižších pater MLB jako by se znovu propadali baseballisté Kansasu. Royals prohráli pět zápasů v řadě; přeruší dnes v Detroitu svou černou sérii?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Kansas letos patří - stejně jako v minulých letech - k nejhorším týmům zámořské baseballové soutěže. Momentálně má bilanci 31-59, která ho zařazuje na úplně poslední místo v MLB. Za to, že se ostatním týmům přiblížili, vděčí Royals sérii osmnácti zápasů na přelomu června a července; během tří týdnů vyhráli třináct soubojů a prohráli jich jen pět. Před přestávkou na zápas All-Star se ale všechno začalo vracet do starých kolejí. Kansas po čtyřech vítězstvích v řadě prohrál poslední dva zápasy v Torontu a stejně se mu vede i v úvodu druhé části sezony; na půdě Detroitu, nejlepšího týmu letošní sezony, prohrál všechny tři své dosavadní zápasy, během nichž jim domácí nasázeli 22 bodů. Pálce Detroitu, která má zjevně formu, se dnes postaví Scott Elarton. Ten po příchodu z Clevelandu neprožívá v Kansasu zrovna zářivou sezonu; kromě bilance 3-9 ho "zdobí" také 49 met zdarma v necelých 109 směnách a z toho pramenící nelichotivý průměr přes 5 bodů na zápas.

Nejhorší prohru museli hráči Kansasu překousnout včera, kdy se vůbec neprosadili proti vynikajícímu mladíkovi Verlanderovi a odešli poraženi 0-6. Dnes je čeká Zach Miner, další z důvodů, proč se letos Tygrům tak náramně daří. Nováček sice zahájil sezonu prohrou s Bostonem, od té doby ale odházel šest zápasů, v nichž soupeřům povolil dohromady devět bodů a připsal si tak šest výher v řadě. Vynikající nadhoz ale není jedinou silou Detroitu. Tou další je útok, který si zatím doběhl pro 477 bodů - o pouhých 23 oběhů méně než Boston, který je v této statistice druhý.

Fakt, že hraje nejlepší tým současnosti proti nejhoršímu, se pochopitelně odrazil v kursech. Na domácí Detroit vypsali bookmakeři nízkých 1.38 a na Kansas 3.10. Nestačí vám to? Potom si vsaďte, jestli padne méně nebo více než 9.5 bodu nebo si tipněte, kolika strikeoutů dosáhne Zach Miner.

Reklama