Hlavní obsah

Mladou Boleslav čeká boj o Ligu mistrů

Eurotip.cz

Ještě před začátkem sezony čeká fotbalisty Mladé Boleslavi jeden z nejdůležitějších zápasů roku. Druhý tým loňského ročníku Gambrinus ligy se ve druhém kole popere o možnost postoupit do Ligy mistrů; soupeřem jim bude Valerenga, úřadující mistr norské ligy.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Mladé Boleslavi Marek Kulič (vpravo) během tréninku.

Článek

Pro mladoboleslavské to bude první utkání na evropské scéně. Oproti svému soupeři velkou nevýhodu: česká nejvyšší soutěž začíná teprve o tomto víkendu, zatímco norská už je v plném proudu. "Valerenga je rozehraná, neboť je v polovině mistrovské sezóny, my na jejím začátku a to pro nás bude handicap," tvrdí kouč českého týmu Uhrin. Ten se tak musí spolehnout, že jeho hráče pořádně prověřily přípravné zápasy, které naštěstí absolvovali bez zranění; v generálce na dnešní zápas a nadcházející sezonu remizoval český vicemistr s francouzským Rennez 0:0.

Norský tým přijel do Česka s hlavním úkolem - uhrát uspokojivý výsledek, který by mu dal dobrou výchozí pozici do odvetného zápasu. Na rozdíl od Mladé Boleslavi jsou hráči Valerengy rozehraní, což ovšem na rozdíl od Uhrina trenér hostů za výhodu nepovažuje. "Měli jsme také tři týdny dovolenou, ale pak hráli každý třetí den, což se může projevit na naší únavě," prohlásil Kjetil Rekdal. Pro jeho svěřence, kteří už pětkrát vyhráli norský titul, ale bezesporu hovoří zkušenosti; už loni měli k Lize mistrů blízko, ve třetím předkole ale po penaltovém rozstřelu podlehli belgickým Bruggám. Mezi několika známými jmény vyčnívá především Tore André Flo, který v minulosti oblékal například dres Chelsea a Glasgow Rangers. Hra Mladé Boleslavi navíc pro Rekdala není neznámá, kvůli souboji s českým týmem totiž viděli záznam přátelského zápasu proti GAK Štýrskému Hradci. A velkým plusem pro Rekdala je i zdravotní stav jeho hráčů. Momentální šesté místo v norské lize je podle trenéra Valerengy důsledkem několika zranění na začátku sezony; v současnosti je na tom mužstvo z Osla ale dobře, což potvrdil třemi výhrami v posledních pěti zápasech.

I přes nerozehranost Mladé Boleslavi ji bookmakeři považují za favorita dnešního zápasu, na kterého vypsali kurs 1.90. Věříte, že Norové na půdě českého týmu uhrají dobrý výsledek, který jim dá dobrou šanci před odvetou? Potom si vsaďte na neprohru Valerengy, kurs je 1.71.

Reklama